PUBLICITAT

Juarez sobreviu a l'Avet

  • És 36a i Gutiérrez abandona a la 1a mànega del gegant de Copa d'Europa guanyat per l'austríaca Depauli
R. M. S.
SOLDEU

Periodic
Juarez fa front a unes de les portes de l'eslàlom gegant d'ahir en què es va situar 36a a la primera vegada en què aconsegueix acabar una prova de la Copa d'Europa. A la galeria, la guanyadora Depauli força la màquina al pas per una porta. Foto: TONY LARA

Sofie Juarez va tenir el seu moment d'emoció al final de l'eslàlom gegant de la Copa d'Europa d'ahir que es va disputar a la pista Avet de Grandvalira, primera prova d'aquesta competició que aconsegueix finalitzar l'andorrana -va ser 36a amb 52,46 punts FIS-, i el mateix punt d'emoció, però negatiu, el va viure Mireia Gutiérrez, que no va poder acabar la primera mànega i va arribar a la meta amb els ulls vidriosos. Amb tot, l'espectacle de la Copa d'Europa no va decebre, perquè la velocitat amb què baixaven les participants era digna de quedar-se bocabadat. La guanyadora va ser l'austríaca -i molt tímida- Jessica Depauli, mentre que al podi la van acompanyar la italiana Elena Curtoni, segona, i Veronique Hronek, tercera. Depauli no va tenir rival: va ser l'única capaç de baixar d'1min 08 -1min 07,39s- a la primera mànega, i de 2min 19s en el global -2min 18,97s. Una bala.

La primera mànega va tenir un primer moment d'emoció quan Mireia Gutiérrez baixava a bon ritme, però a set portes de travessar l'arc de meta se'n va sortir del traçat i va quedar fora. Llavors va venir la decepció que va reflexar la seva cara al passar una mica més tard per la zona mixta. «No estic trista, però sí una mica decebuda, perquè és a casa, perquè conec la pista, però aquesta és la llei de l'esquiador, caus, te'n surts o arribes», va manifestar l'andorrana, que amb tot va deixar clar una cosa: «No estic per quedar en gegant entre les 10 primeres». Evidentment, la seva especialitat no és, perquè sí que ho és l'eslàlom, on avui haurà de dir la seva.

El segon moment d'emoció del dia va arribar amb Sofie Juarez, que va afrontar la primera mànega «amb molts nervis, perquè córrer a casa és molt estressant perquè hi ha molta gent que et segueix», però a per totes -«ho he arriscat tot», va insistir. Va fer el 46è millor temps amb 1min 13,01s, el que significava superar el seu número de dorsal, el 58. «Primer he comès una errada, però m'he recuperat i després he tingut un moment en què m'he desestabilitzat... he arribat aquí sense forces», va dir en acabar la primera baixada.

A la segona baixada, Juarez estava més tranquil·la i va fer 1min 14,34 que la va situar en 36a posició. «Sé que es pot fer millor però és la primera prova de la Copa d'Europa que acabo, i és un bon principi».

BONA IMPRESSIÓ DE LA PISTA / Les tres esquiadores que van ocupar el podi d'ahir -Depauli, Curtoni i Hronek- van analitzar la pista Avet. Totes tres van coincidir en que és un escenari «molt maco per competir», segons va assegurar la italiana Curtoni.

OBRIDORS ANDORRANS / Quatre andorrans van formar part del grup d'obridors que ahir van fer les primeres baixades a l'Avet, tant a la primera com a la segona mànega. Carmina Pallàs, Sara Raméntol, Carla Altimir i Joan Verdú van tenir el seu moment de protagonisme, juntament amb un austríac (Peter Happ) i un noruec (Joergen Nordlun).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT