PUBLICITAT

Sense escoles no hi ha caliu

  • Aspecte desolador a la meta: no es dóna el vist-i-plau perquè els escolars vagin a animar
R. M. S.
SOLDEU

Periodic
La zona de públic habilitada a la meta tenia ahir un aspecte molt fluix. Foto: TONY LARA

A Grandvalira estan que trinen. Ahir a la meta no hi havia ni la Maria Santíssima. A la primera mànega, a les 9.30, les esquiadores de la Copa d'Europa eren més que la gent que observava la cursa. A la segona mànega, a les 12.30, hi havia una mica més de gent, però es podien haver contat i no haguessin superat el centenar. Llavors, preguntant aquí i allà algunes veus de Grandvalira parlaven amb indignació de la poca col·laboració que ha hagut per part de Govern i de les escoles del país. La mateixa veu assegura que es va activar el pla estratègic a temps per aconseguir que els nens del Principat tinguessin ahir l'oportunitat de veure en directe la Copa d'Europa femenina, i no només això, sinó aportar amb la seva presència un ambient de festa que una competició d'aquest nivell exigeix.

La qüestió és, segons les fonts consultades, que es va activar el programa d'escoles amb l'avís corresponent al Govern, el qual, sempre segons les mateixes fonts, van parlar amb les Escoles del país, i són aquestes les que haurien dit no a permetre la via lliure als joves. Entre altres coses, perquè la passada setmana els nens ja van tenir festa per Carnaval.

El ben cert és que ahir la meta de l'eslàlom gegant de la pista Avet era vergonyosa. «Aquí s'han invertit molts milions», va dir enutjat Ton Naudi, director de Qualitat i Medi Ambient de Grandvalira-Ensisa, el qual tenia un sabor agredolç com la gran majoria dels membres de Grandvalira consultats per aquest rotatiu, perquè l'aspecte de la pista era impecable -donava goig veure l'Avet en tan bones condicions-, però el tema del públic era per fer-s'ho mirar. «El que farem», hi va afegir Naudi, «és fer saber a Govern la nostra petició des d'avui mateix, i així que no hi hagi cap problema per a la Copa del Món de l'any vinent».

La imatge pobra de meta contrastava amb l'interès que tenia la competició per als turistes que envoltaven l'Avet a les zones habilitades en un número de persones que, si bé no era per fer foc d'artificis, almenys sí que donava cert caliu.

El que és tot un dubte és què passarà avui durant la disputa de l'eslàlom, quan l'únic que està confirmat és la presència dels nens de les escoles de Canillo, el que suposarà un públic assegurat d'uns 125 alumnes, segons fonts de Grandvalira. En tot cas, per poc soroll que facin i per pocs ànims que donin, ja serà molt més que el que es va veure ahir a un escenari de luxe. Així, potser les autoritats no hauran de lliurar els premis en la immensa solitud en què ho van fer ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT