PUBLICITAT

El Consell aprova la meitat de les resolucions presentades

  • CR obté el suport per garantir la transparència en les adjudicacions d'obra
  • El PS crea consens per avançar en la ratificació de la carta social europea
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Serra, Gil i Bastida consulten les propostes de resolució a la Sala dels Passos Perduts, ahir. Foto: TONY LARA

El ple del Consell General va donar ahir llum verd a quatre de les vuit resolucions plantejades, algunes especialment significatives, com són la que els reformistes van proposar per garantir la transparència i l'objectivitat a l'obra pública i la que els socialdemòcrates van consensuar per tal d'avançar en la ratificació de la Carta Social europea. Entre les quatre que no van prosperar, la més notòria va ser la del front comú demanat per ApC, que va originar les ja esmentades divergències fruit de les reiterades exigències de la plataforma que lidera Eusebi Nomen.

Concretament, l'oposició que encapçala Joan Gabriel va presentar fins a cinc propostes de resolució, obtenint el suport suficient com per fer prosperar el text per garantir l'accés a la universitat des del batxillerat professional i la iniciativa per crear un plec de condicions tècniques i administratives per garantir la transparència en les adjudicacions d'obra pública, dues iniciatives de gran importància, com així va considerar la cambra.

Tot i això, els reformistes no van aconseguir convèncer el Parlament de la necessitat de donar llum verd a la proposta per reduir el 20% les despeses de funcionament del Govern, ja que el PS va votar en contra i ApC es va abstenir. Tampoc va avançar la proposició que pretenia que les obres del vial de Sant Julià no quedin aturades, després que l'Executiu deixés en suspens fa pocs dies les fases 1 i 2 del desdoblament de la car- retera per problemes amb el finançament del projecte, una mesura que ja es va encarregar de criticar el cònsol lauredià, Josep Pintat.

A més, va tornar a estar sobre la taula el ja repetitiu debat sobre els horaris comercials, que va tornar a arribar a la Casa de la Vall constatant novament les posicions divergents. El resultat, en aquest cas, va ser el fre a la proposta defensada per la consellera Conxita Mora, que pretenia eliminar el decret de tancament dels comerços vuit tardes de diumenge. Després que ApC i CR sumessin els seus vots per oposar-se al decret, va ser necessària una segona votació on, davant del mateix resultat, es va denegar la proposta.

APORTACIONS SOCIALDEMÒCRATES D'altra banda, el grup que presideix Francesc Rodríguez i que fa suport al Govern va presentar dues propostes de resolució, totes dues aprovades. A banda de la destinada a solucionar la problemàtica generada per l'acumulació de sentències judicials pendents, els socialdemòcrates van aconseguir crear el consens per donar el vistiplau a la iniciativa que vol avançar en la ratificació de la Carta social europea. Concretament, l'objectiu plantejat és el de ratificar els articles d'aquest document que ja es compleixen gràcies al Codi de relacions laborals i, paral.lelament, avançar legislativament per tal que el text pugui ser ratificat al complet. De fet, aquesta Carta Social europea ja figurava a les línies defensades pel cap de Govern. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT