PUBLICITAT

DA proposa que la seu del Consell General aculli altres organismes

  • La formació pretén assolir l'equilibri pressupostari en un horitzó de «tres o quatre anys»
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El número dos de Demòcrates per Andorra, Jordi Cinca, ahir Foto: ANA / M. T.

Obrir la nova seu del Consell General a altres organismes públics, com ara el Tribunal de Comptes, l'Oficina de Protecció de Dades o el Consell Superior de la Justícia. Aquesta és una de les mesures concretes que Demòcrates per Andorra (DA) planteja de cara a racionalitzar la despesa pública. El número dos de la formació, Jordi Cinca, va explicar ahir que, al costat de les propostes de reactivació econòmica pròpiament dites, DA vol incidir en «una gestió acurada del pressupost públic», cosa que, segons va dir, passar per «gastar menys i millor del que s'ha gastat fins ara». De fet, la candidatura encapçalada per Toni Martí s'ha fixat l'objectiu d'assolir l'equilibri pressupostari «en un horitzó de tres o quatre anys», segons va apuntar Cinca, reduint la despesa i, alhora, assolint una estructura d'ingressos «més sòlida».

Dins del paquet de mesures per racionalitzar la despesa que DA ha inclòs al seu programa electoral, la formació fa una proposta concreta: utilitzar el nou edifici del Consell General per emplaçar-hi altres organismes estatals. «No és de rebut que una obra amb aquest cost, i que té espais molt grans, s'utilitzi només per al Parlament i els seus serveis», va puntualitzar Cinca.

El número dos de DA va insistir que els recursos públics són «escassos», motiu pel qual «s'han d'administrar el millor possible». En aquest sentit, DA considera que l'Administració general pot reduir la despesa ordinària si els serveis que estan ubicats en edificis de lloguer es traslladen a un local de propietat estatal com és la nova seu del Consell General.

Cinca està convençut que es pot arribar a retallar la despesa «d'un 5 a un 10%» només racionalitzant els recursos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT