PUBLICITAT

El Museu del Tabac rep un 5,48% més de visitants al 2010

  • Els idiomes més freqüents en les visites han estat el català i el francès
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Uns escolars visiten les exposicions del Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria Foto: EL PERIÒDIC

El Museu del Tabac ha registrat un increment del 5,48% en el nombre de visitants durant l'any passat, arribant al total de 12.630. D'aquesta xifra, un 79% correspon al període maig-octubre, època en la que es concentra el major nombre de visites als museus en general.

Segons van assenyalar ahir des del Museu, pel que fa a la tipologia dels visitants, destaquen els particulars amb un 57%, seguit dels grups amb un 28% i els escolars amb un 15%. Els idiomes més freqüents en les visites han estat el català (41%) i el francès (37%), quedant en segon terme el castellà (19%) i l'anglès (3%).

Les dades mostren que les activitats complementàries programades al llarg de l'any passat han aportat un gruix considerable de visites. Les jornades de portes obertes organitzades amb motiu de la Nit Europea dels Museus, les Jornades Nipolauredianes, el Dia Internacional dels Museus, les Nits d'Estiu als Museus i el Dia Internacional del Turisme, han estat dates de màxima afluència de públic nacional.

‘LA JOIA DE VIURE' / Les exposicions més concorregudes han estat La joia de viure de Niki de Saint Phalle, i Geisha i Samurai, coincidint amb la temporada alta de visites (maig-octubre).

La joia de viure repassava en dos àmbits i mig centenar de litografies, serigrafies, collages i (petites) escultures les dèries artístiques, sentimentals i vitals de Catherine Marie-Agnes Fal de Saint Phalle, Niki de Saint Phalle (París, 1930-San Diego, 2002)

Les exposicions Som aigua i Pirineus 1900, programades en la temporada baixa, han aportat menys visitants però han estat ben valorades pel públic nacional i pels escolars. Aquests, han participat més activament a l'exposició de Niki de Saint Phalle, que ha atret escolars de tots els cicles educatius. El sistema educatiu que destaca en nombre d'escolars que han visitat el Museu del Tabac és l'escola andorrana (51%) seguida de l'escola francesa (31%).

PLANTES MEDICINALS / Actualment, al Museu del Tabac es pot visitar l'exposició temporal Plantes Medicinals de Catalunya i d'Andorra, que està obtenint molt bona resposta també pels que fa a escolars i al públic nacional en general. La propera exposició programada al Museu del Tabac estarà dedicada a la pintura del mexicà Diego Rivera.

El Museu del Tabac-Antiga Fàbrica Reig és un edifici emblemàtic que ha estat rehabilitat per donar a conèixer i interpretar els processos de treball i les relacions humanes d'una societat rural de muntanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT