PUBLICITAT

ApC i els Verds rebutgen la proposta del PS de traslladar el debat nacional al 27 de març

  • Si ApC i els Verds no participen al debat, com a mesura per mostrar el seu desacord, DA tampoc hi assistirà
07032011verds
Els representants de les quatre formacions s'han reunit aquest dilluns a la terrassa del bar de la plaça del Poble. Foto: ANA / M. T.
Els representants de les quatre forces polítiques que concorren a nivell nacional als comicis del 3 d'abril han mantingut aquest dilluns una nova reunió per tractar la data del debat televisiu nacional. Durant la trobada, el Partit Socialdemòcrata s'ha mostrat disposat a traslladar la data del 20 al diumenge 27 de març, data que correspon a la meitat de la campanya electoral. Ni Andorra pel Canvi ni els Verds s'han mostrat d'acord amb aquest canvi de data, i per tant la reunió ha acabat sense acord. Tal com ha explicat la número tres de la llista d'ApC, Peggy Cerqueda, no poden acceptar aquesta data perquè interfereix els debats territorials i perquè no soluciona el problema, ja que tampoc dóna resposta als grups minoritaris perquè encara quedaran tres debats parroquials. De la seva banda, la número quatre dels Verds, Jael Pozo, ha destacat que el PS ha demostrat la seva manca de flexibilitat i de consens, perquè fins ara aquesta qüestió sempre s'havia decidit entre totes les forces, i no pas el partit al Govern.

El Partit Socialdemòcrata es manté amb la idea de fer un debat únic i s'ha mostrat disposat a ajornar-lo com a molt tard el diumenge 27 de març. Però aquesta proposta no ha satisfet ni a Andorra pel Canvi, ni als Verds, ni a Demòcrates per Andorra.

El representant de DA a la reunió, Esteve Vidal, ha dit que ells creuen que la millor data per fer el debat és el dijous 31 de març, perquè és al final de la campanya quan hi ha més audiència, i també per respecte als partits sense representació parroquial. Vidal ha afegit que si ApC i els Verds no participen al debat, com a mesura per mostrar el seu desacord, DA tampoc hi assistirà, perquè volen que totes les forces estiguin representades.

Des d'ApC, Cerqueda ha dit que no té sentit canviar-lo al 27 i no al 31 de març o l'1 d'abril, i que aquesta nova data contradiu al que es va acordar la setmana passada, de no interferir en els debats territorials i no perjudicar a Unió Laurediana, que no està adscrit a cap formació nacional. Cerqueda ha explicat que durant la reunió d'aquest dilluns "no han aclarit res", i s'ha mostrat a l'espera del que els pugui dir el PS aquest dimarts.

De la seva banda, Pozo ha assegurat que fa 15 anys que fa política i que mai s'havia trobat en una situació similar on costés tant arribar a un consens. Pozo considera que el debat s'ha de fer al final de la campanya que és quan hi ha més audiència, i tal com s'ha fet sempre. També ha ressaltat que és necessari respectar les minories "per una qüestió democràtica".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT