PUBLICITAT

Martí proposa ajornar la construcció de l'arxiu nacional almenys dos anys

  • El candidat de DA considera més prioritari fer remuntar els sectors del turisme i el comerç
07032011_marti
Toni Martí i Jordi Cinca a la seu de Demòcrates per Andorra. Foto: ANA / M. T.
El candidat a cap de Govern de Demòcrates per Andorra (DA), Toni Martí, ha anunciat que la seva formació ha inclòs en el programa l'ajornament de la construcció a la Massana de l'arxiu nacional. En canvi, considera més prioritari fer remuntar els sectors del turisme i el comerç i per tant proposen doblar el pressupost destinat a la promoció exterior arribant als 18 milions d'euros. Martí ha explicat que aquest dilluns s'ha fet l'acte de tancament del programa electoral, que s'ha fet basant-se en el diagnòstic de la situació actual d'Andorra i "tocant de peus a terra". D'aquesta manera, ha assegurat que "els que pensen que DA no tenim un programa, tindran una desil·lusió".

Martí, minuts abans de fer la presentació del programa a tots els candidats de la formació, ha explicat que el programa electoral de Demòcrates per Andorra està basat en el diagnòstic de la situació actual, que ha qualificat de complicada, i en el diagnòstic de cap on ha d'anar el país i com situar-lo bé en el context europeu. Alhora, el programa està basat en una sèrie de mesures de reactivació econòmica per recuperar "els dos grans pilars de l'economia, que són el comerç i el turisme".

Com a exemples concrets ha anunciat que tot i que consideren que la ubicació de l'arxiu nacional a la Massana és adequada, creuen que actualment no és una prioritat i proposen ajornar la seva construcció durant almenys dos anys. Martí ha assegurat que aquesta visió és compartida pel cònsol de la Massana, Josep Maria Camp.

D'altra banda, DA proposa doblar el pressupost destinat a promoció exterior, "perquè fins que no fem la reconversió econòmica s'han de mantenir els llocs de treball del turisme i el comerç". Martí ha assegurat que no ha costat gens l'elaboració del programa entre l'equip de Demòcrates per Andorra, "perquè tots tenim molt clar el nostre objectiu".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT