La sisena Lliga del Pidasa

• Els colomencs vencen l'Escale i esperen 40 minuts per saber el resultat del Matecosa: 1-1 amb el Lusitans
SANT JULIÀ DE LÒRIA / ALÀS

El Pidasa celebra el títol, amb dedicatòria especial per Chancha, retirat la setmana passada: el delegat Toni Sánchez porta la samarreta de l'argentí. Foto: TONY LARA

Quan falta una jornada perquè s'acabi la competició, ahir el play-off pel títol a la Primera Divisió nacional va quedar sentenciat a favor del Pidasa Santa Coloma, que va obtenir així la seva sisena Lliga després de les de les temporades 2000-2001, 2002-2003, 2003-2004, 2007-2008 i 2009-2010. El campionat regular d'Andorra cau en mans colomenques gràcies a la victòria per 0-1 davant de l'Escale Santa Coloma, però sobretot gràcies a que el Matecosa Sant Julià no va passar de l'empat (1-1) contra el Construccions La Posa Lusitans, en un matx que en teoria es jugava a Alàs a la mateixa hora que el duel colomenc d'Aixovall, però que ho va fer 40 minuts després perquè els àrbitres francesos van fer tard. Així, mentre a Aixovall el Pidasa havia fet la seva feina de guanyar l'Escale, jugadors, tècnics i aficionats del Pidasa esperaven al camp que el duel d'Alàs acabés, per saber si eren, o no, de nou campions. I al final, ho van ser.

El partit del Pidasa contra l'Escale no va tenir massa història, perquè el candidat al títol va fer el treball des del principi, superant les baixes que tenia, importants, com la de Chancha Urbani, que ja és a Argentina després d'anunciar la seva retirada, i de Manolo Jiménez. Sense el capità, el joc de l'equip canvia, però la il·lusió per guanyar va ser la principal arma del Pidasa. A la mitja hora de partit, precisament Beto Urbani, germà de Chancha, va fer de cap l'únic gol del partit en aprofitar una centrada des de fora de l'àrea de Juli Sánchez. La resta del matx va ser de futbol directe i atrevit, però sense que el marcador es mogués.

En acabar el partit, va ser el moment dels mòbils en connexió amb Alàs. El partit que es jugava en territori català no havia acabat, i aixó els jugadors, tècnics i seguidors del Pidasa van esperar amb molts nervis que l'àrbitre francès que xiulava el duel entre el Matecosa i el Lusitans assenyalés el final d'un partit que marxava 1-1, el que significava el títol per al Pidasa. Però aquest enfrontament sí que va tenir història, perquè el Matecosa, que va jugar un matx molt dolent sobretot a la primera part, va patir l'expulsió de Yael Fontán per doble groga (minuts 24 i 26, per sengles faltes) i després va rebre el 0-1 en contra per mitjà de Maciel, que feia bona una passada de Raya. Així va acabar la primera part, i a la segona, tot i que els lauredians van buscar més el gol, aquest no va arribar fins que Bruno Da Silva va tocar la pilota amb la mà dins de l'àrea i l'àrbitre va xiular penal. Quim Salvat va transformar l'1-1, que podia haver estat 1-2 si el col·legiat francès hagués vist penal en una acció posterior en què Sebas Gómez va caure quan marxava sol contra el porter.

Per altra part, a la lluita per evitar el descens, ahir es va confirmar que el Casa Benfica ja és equip de Segona Divisió i que el FC Encamp disputarà la promoció per mantenir-se.