Soulié debuta als Mundials a la 53a plaça de la prova esprint

• Lluís Marín obté en snowboard la 12a posició al bordercross FIS d'Innsbruck
KHANTY-MANSIYSK / INNSBRUCK

Laura Soulié, en plena acció de tir durant una prova d'aquesta temporada. Foto: EL PERIÒDIC

Laura Soulié va debutar ahir als Campionats del Món de biatló que es disputen a l'estació russa de Khanty-Mansiysk i ho va fer a la prova dels 7,5 quilòmetres esprint amb una 53a posició, el que significa acabar en la part mitjana de la classificació. Al mateix temps, l'actualitat dels esports de neu ens van portar ahir a Innsbruck, on Lluís Marín va finalitzar 12è a un bordercross FIS que va comptar amb la presència dels potents equips austríacs i suïssos habituals a la Copa del Món.

Soulié va ser 53a de 102 corredores. La biatleta no va fer cap errada en tir però no va ser massa ràpida amb els esquís, amb un crono final de 24min 12,7s amb una diferència de 3min 41s1 respecte a la primera classificada, l'alemanya Magdalena Neuner. Segons Soulié feia «tres setmanes des de la bronquitis que no havia corregut, i m'he trobat sense ritme, però estic satisfeta del tir, que he anat a buscar. Ara s'ha de pensar de cara a demà -per avui-, es poden millorar places realitzant uns bons tirs i esperant que de forma em trobi bé». Avui disputarà la prova de 10 quilòmetres persecució on sortirà amb el desavantatge acumulat d'avui, i per intentar recuperar alguna posició a la classificació.

Pel que fa a Marín, el rider va ser 12è entre els millors de la Copa del Món, tot i ser una prova FIS. Segons el seu entrenador, «està fent una molt bona feina, era una pista molt tècnica i ràpida i ha sabut fer unes línies molt bones; d'una baixada a l'altra ha rectificat i tensat les línies per guanyar velocitat. El balanç esta sent molt bo, i esperem que demà -per avui- encara vagi millor. La cursa d'avui -per ahir- té més nivell que la de l'altre dia, però penso que Lluís pot estar dins els 10 primers si tot va bé». Avui es disputa a la mateixa pista els Campionats d'Àustria.

Per altra part, avui també, però en esquí de fons, Francesc Soulié disputarà la cursa reina dels Campionats del Món, els 50 quilòmetres. La sortida està prevista per les 13h00 hora local, i en sortida en massa (mass start). La prova tancarà aquests Mundials que es disputen a Oslo.