PUBLICITAT

La fibra òptica superarà aquest any a la banda ampla

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Instal·lació de fibra òptica. Foto: LAURA JUSTICIA

La quota de conexions amb fibra òptica en Andorra superarà aquest any a la banda ampla, després que el Govern decretara el passat mes de gener l'accés a Internet per fibra òptica com a servei universal.

Segons va explicar Andorra Telecoma a EFE, el 47,2 % de les llars disposa de fibra òptica mentre que el 52,8% segueix fidel a la connexió de la banda ampla, amb dades del gener passat. Unes quotes que la companyia de telecomunicacions preveu invertir durant aquest any.

Malgrat que la instal·lació de fibra òptica es va iniciar al 2007, l'empresa reconeix un salt qualitatiu des que el gener passat el Govern va publicar el decret que reconeix el servei universal d'accés a Internet amb la fibra òptica a una velocitat de cent megabytes per segon. A la pràctica, amb el decret, Andorra garanteix la velocitat de cent megabytes per segon i unes mateixes tarifes de preus a tota la població, independentment de la seva situació geogràfica.

El desplegament es va acabar l'octubre passat, quan el 100% de les llars, empreses i institucions ja podien accedir a Internet, telefonia i televisió IP a través de la fibra òptica, amb unes tarifes regulades. Andorra Telecom assegura que, amb aquest desplegament tecnològic, es converteix en pionera en el continent i se superen els objectius europeus per al 2020, que pretenen aconseguir que tots els ciutadans europeus tinguin accés a unes velocitats d'Internet de 30 megabytes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT