PUBLICITAT

Debat nacional a ATV el dia 20 sense descartar-se un segon

  • La setmana que ve s'acabarà de decidir si es convoca una altra trobada al plató
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els cinc candidats a cap de Govern en les eleccions del 2009 en el debat de ATV. Foto: TONY LARA

El dia 20 de març, coincidint amb la primera jornada de la campanya electoral, hi haurà el debat entre els quatre candidats de les llistes nacionals, tot i les reticències dels dos partits que no tenen presència a les circumscripcions territorials, ApC i Verds.

La reunió d'ahir dels representants polítics amb el director general d'RTVA, Jordi Marticella, va servir per confirmar la data d'aquest debat d'escalfament de la campanya, que els gestors de la televisió pública justifiquen com una manera de fer arribar informació als electors que optin pel vot judicial. Però la trobada continua oberta, ja que els participants es van donar de termini fins la setmana vinent per acabar de decidir si finalment se celebra una segona disputa dialèctica davant les càmeres d'ATV, aquesta sí, ja com a debat de final de campanya. Les representants d'ApC i dels Verds, Peggy Cerqueda i Jael Pozo, van defensar aquest segon combat mediàtic, tot i les reticències inicials d'RTVA, que manté que disposa d'escassos recursos per poder afrontar dos debats de les mateixes característiques.

La discussió, doncs, queda oberta, ja que ni el PS ni Demòcrates per Andorra (DA) es van oposar obertament a una segona contesa televisa dels líders nacionals. Els dos grans partits es van escudar en el consens per mantenir la porta oberta a la demanda de les altres dues formacions polítiques. La reunió, que va començar al matí, va continuar a primera hora de la tarda, fins que es va celebrar el sorteig per assignar els debats parroquials a les dates que ja estaven establertes. Segons aquest calendari (veure quadre complementari), queden cinc dies durant el període de campanya per poder convocar aquest segon debat que està en l'aire, tot i que ApC i Verds es decanten pel 31 de març o l'1 d'abril

BLOCS / Quant als debats parroquials, tindran una durada de 45 minuts, i també serà un sorteig el que determinarà l'ordre de la primera i l'última intervenció, que hauran de ser de dos minuts. Com en el nacional, s'establiran uns blocs temàtics amb una primera intervenció de cada candidat que deixarà pas després a un debat més viu i espontani, amb temps de rèplica fins que s'esgoti el temps assignat al bloc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT