PUBLICITAT

Carnestoltes + alcohol - volant

  • Aquest cap de setmana, tant la Policia com els Mossos d'Esquadra intensificaran els controls d'alcoholèmia
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent de la policia fa el control d'alcoholèmia a un conductor. Foto: ORIOL LLAURADÓ

«Si us plau, la documentació del vehicle i el permís de conducció». «Sí, aquí els té». «Tot correcte, pot fer el favor de bufar». «Sí, clar». «Molt bé. Zero-zero». «Home clar, són les 12 del migdia». «No ho pensi, hi ha molts que donen positiu». Aquesta va ser una de les converses que va tenir una resident amb un policia que feia control de alcoholèmia ahir de migdia a la Massana. La sorpresa de la resident va ser doble al ser objecte d'un control aquelles hores i també per assabentar-se que abans del dinar hi ha gent que va en estat d'embriaguesa pels carrers, i el què és pitjor porten entre mans un volant.

El Carnestoltes també és una època de dinars i festes per tot arreu i aquest any ofereix també un pont de cara aquells que vulguin sortir de viatge o visitar el Principat. Per tot, i amb la voluntat de prevenir accidents, des del passat dimecres s'ha iniciat el segon control preventiu d'alcoholèmia autoritzat pel Ministeri d'Interior. Des del dimecres passat i fins el vinent, dia 9 de març i durant les 24 hores del dia, els agents policials es distribuiran en les carreteres de les diferents parròquies per tal de disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d'alcohol. És una mesura preventiva i dissuasiva.

Més controls a la N-145

No només la policia andorrana, els Mossos d'Esquadra també s'afegeixen aquest major control de prevenció i intensificaran durant el cap de setmana les accions preventives a les carreteres catalanes. Entre les assenyalades i que es preveu una mobilitat intensa pel pont de Carnestoltes està la d'accés al Principat, la N-145.

El Servei Català de Trànsit preveu un increment de mobilitat durant els tres dies del pont cap a zones de muntanya i pistes d'esquí per la celebració del Carnestoltes.

Policia i Mossos reclamen responsabilitat al volant. Per tant i per continuar donant zero-zero, les disfresses poden o no anar acompanyades de diversió amb o sense alcohol, però en el segon cas, millor deixar el cotxe aparcat i ser responsable. Les sancions policials, i el que és més important, la seguretat de pròpia vida i de la resta estan en joc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT