PUBLICITAT

El Comú d'Escaldes estarà liderat per tres dones

  • Capdevila jura com a cònsol, Sangrà com a cònsol menor i Marin seguirà sent consellera major
  • La parròquia fa història ja que es tracta de la primera vegada que tres dones ocupen els tres càrrecs principals
04032011escaldes
Capdevila, Sangrà i l'excònsol Martí, al Consell de Comú. Foto: ANA

Montserrat Capdevila ha estat elegida per majoria com a nova cònsol major d'Escaldes-Engordany, en substitució de Toni Martí, alhora que també s'ha escollit Meritxell Sangrà com a cònsol menor, i Eduard Molné ha jurat com a nou conseller de comú aquest divendres al migdia. D'aquesta manera, el Comú escaldenc es converteix en el primer d'Andorra amb els càrrecs més importants en mans de dones, i més si es té en compte que la consellera major és Trini Marín. Capdevila ha dit que serà una nova etapa amb esperit de continuïtat, i que el fet de tractar-se de dues dones cònsols "ha estat circumstancial", i les decisions se seguiran prenent entre tot l'equip comunal.

La nova cònsol major d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, ha assegurat que arriba al càrrec amb molta il·lusió i que en aquests darrers deu mesos de mandat no hi haurà massa novetats perquè enceten una nova etapa que serà de continuïtat amb l'objectiu d'acabar els projectes ja engegats. Capdevila ha indicat que les prioritats són acabar les obres del Centre d'Interpretació del Madriu, que s'obrirà al públic a l'estiu, i el trasllat de la deixalleria des de l'avinguda del Pessebre cap a la zona industrial de la parròquia.

La nova cònsol ha explicat que Meritxell Sangrà ha estat escollida cònsol menor per una qüestió de disponibilitat i responsabilitats a la feina. En aquest sentit, ha destacat que seran els darrers deu mesos de dos mandats consecutius on hi han estat les dues. També ha assegurat que no dubtarà a l'hora de demanar consell a Toni Martí i a la resta de membres del Comú a l'hora d'afrontar la nova responsabilitat.

De la seva banda, el cap de l'oposició, Francesc Casals, s'ha abstingut en l'elecció tot i que ha felicitat les noves cònsols i ha destacat que per primer cop a Andorra un Comú compta amb tres dones als càrrecs més importants.

Casals s'ha mostrat convençut que ho faran millor que el fins ara cònsol major, ja que considera que "no ha fet una gestió tan perfecta i acurada com diu l'opinió pública". En aquest sentit, ha aprofitat per criticar que Martí ha estat incapaç de desbloquejar el pla de gestió del Madriu, que no ha sabut reaccionar en moments difícils, que podria haver fet una gestió millor de la gestió de l'acompliment, i que no és cert que el Comú no tingui deute.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT