PUBLICITAT

El Comú obté un terreny on podrà construir un edifici de 1.400 m2

  • Majoria i oposició van aprovar els acords pertinents amb el Govern i un particular
E. A.
LA MASSANA

Periodic
Josep M. Camp, mostra el plànol dels terrenys obtinguts. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

El Consell de Comú de la Massana va aprovar ahir un seguit d'acords que permetran que la corporació disposi d'un terreny de 250 metres quadrats a l'avinguda de Sant Antoni, on s'hi podrà construir un edifici de gairebé 1.400 metres quadrats destinat a equipaments públics. Tot i que l'ús final d'aquest edifici encara està per determinar, el cònsol Josep Maria Camp va admetre que es tracta d'una bona ubicació per al Centre d'Atenció Primària i va afegir que, el futur equipament, podria acollir també dependències comunals i espais per a activitats de caire social i cultural.

L'obtenció d'un terreny de 110 metres quadrats per part del Comú de la Massana –adjacent a un altre terreny que ja era comunal, de manera que el resultat és una parcel·la de 250 metres quadrats amb capacitat per edificar-ne 1.400– ha estat possible gràcies a un seguit de permutes, que ahir van rebre el vistiplau del Consell de Comú, amb el vot favorable tant de la majoria comunal com de l'oposició socialdemòcrata. En concret, es tracta de dues cessions mútues de terrenys entre el Govern i el Comú, i una permuta amb un privat.

El resultat és que el Comú ha obtingut, finalment, una parcel·la molt cèntrica, situada a prop de l'edifici administratiu. Pel seu cantó, el Govern es queda amb una parcel·la a prop de l'Escola Andorrana de la Massana perquè la pugui utilitzar com a equipament escolar o per a altres usos d'interès públic.

Camp va reconèixer que, a la parròquia, li fan falta sales per a activitats socials i culturals, i va assenyalar també que les actuals dependències comunals estan quedant petites. Per tot això, el mandatari massanenc està convençut que el nou edifici pot acollir alguns d'aquests usos, més enllà del fet que es pugui convertir en la nova seu del CAP. «Hi ha serveis que han d'estar a la planta baixa, a peu de carrer, com ara el Servei de Circulació o el CAP, però n'hi ha d'altres que poden situar-se en plantes superiors», va assenyalar el cònsol, convençut que tot un equipament de 1.400 metres quadrats pot donar per a molt.

Pel seu cantó, la consellera de l'oposició Míriam Avellana es va mostrar satisfeta pel fet que s'hagin pogut tancar aquests acords. «Sempre ham estat favorables a l'adquisició d'aquest terreny, que havíem proposat com a possible ubicació per a l'Arxiu Nacional. Si hi ubiquem el CAP, ens podem estalviar el lloguer que paguem actualment que és exagerat», va dir.

les condicions de l'aba / Una altra de les qüestions que es va tractar en la sessió de Consell d'ahir van ser les noves condicions que ha fixat l'Associació de Bancs d'Andorra per a les pòlisses de crèdit dels comuns –el tipus d'interès passa de l'euríbor +0,6% a l'euríbor +2%. Camp va reivindicar algun tipus de regulació que equipari les condicions dels comuns a les del Govern a l'hora d'accedir al crèdit, ja que «tots som Estat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT