PUBLICITAT

Canillo aprova un crèdit de 135.000 euros per a la zona blava

  • La primera hora serà gratuïta però caldrà adquirir un tiquet amb un import mínim de vint cèntims
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Casadevall amb la futura cònsol menor, Dolors Cabot, ahir. Foto: ANA / M. T.

El Comú de Canillo va aprovar ahir l'adjudicació total de la instal·lació de 45 parquímetres per instaurar zona blava de pagament a la parròquia. L'import de l'adjudicació global, que s'ha fet a l'empresa Mavipark, és de 179.977 euros. Com que ja s'havia previst una partida inicial de 45.000 euros, ahir es va aprovar un suplement de crèdit per un valor de 135.000 euros que s'anirà pagant durant els pròxims cinc anys.

L'encara consellera de Finances i futura cònsol menor, Dolors Cabot,va explicar que aquest import va destinat a la compra de les màquines, a la instal·lació i al manteniment del primer any. Cabot va afegir que els primers tres quarts d'hora o hora sencera seran gratuïts, tot i que caldrà adquirir un tiquet amb un import mínim de vint cèntims. La zona blava serà gratuïta als migdies i a la nit. Els parquímetres estaran en funcionament d'aquí un mes i mig.

L'objectiu de la zona blava a Canillo i Soldeu és «facilitar la mobilitat dels vehicles, més que obtenir un benefici», segons va assenyalar Cabot a l'ANA. La consellera va afegir que a finals d'any es farà balanç de la recaptació que tindrà la mesura, «que ara és una incògnita».

La futura cònsol menor va destacar que escoltaran els suggeriments dels sectors privats de la parròquia per evitar perjudicar a ningú. De moment no han rebut opinions negatives.

Cabot també va explicar que es crearà un abonament semestral o anual més assequible per a residents i persones que acreditin que treballen a la parròquia. El cost d'aquest abonament encara no s'ha fixat. Paral·lelament, estan estudiant els protocols per controlar que també hi hagi mobilitat entre residents i treballadors.

restauració d'una bandera històrica / D'altra banda, la sessió de Consell de Comú d'ahir també va servir per adjudicar la restauració d'una bandera antiga que es va trobar al campanar de l'església de Sant Cerni. Es tracta d'un estendard d'uns sis metres d'alçada que acompanyava les processons i que va ser un regal provinent de França. La restauració té un cost de 4.300 euros, i el Govern n'assumeix el 80%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT