PUBLICITAT

Ordino reclama finançament pel centre de salut

  • El Comú dóna llum verda a ?la reconstrucció de bordes i de cabanes
EL PERIÒDIC
ORDINO

Els cònsols d'Ordino, Ventura Espot i Consol Naudi, van tornar a recordar la necessitat de rebre finançament per al futur centre de salut d'Ordino. Tot i la situació política actual, a les portes d'eleccions generals, els mandataris comunals no dubten de la necessitat d'aquesta infraestructura i de la seva importància per als ciutadans de la parròquia.

Naudi va reconèixer que continuen amb converses amb l'actual ministra de Salut, Sílvia Bonet, i que guanyi qui guanyi les eleccions serà una reivindicació que mantindran fins que el projecte vegi la llum. El Comú té reservada una partida pressupostària per aquest assumpte, però sense el finançament de l'Executiu no és viable. El projecte té un cost de 500.000 euros i el Govern hauria d'aportar vora els 300.000..

Aquest tema va ser tractat durant la sessió extraordinària de Comú, anomenada dels Arrendaments. Precisament no va presentar-se cap ramader per arrendar els cortons de Varilles i l'Hortell, i serà la taula de ramaders qui es farà càrrec dels dos terrenys.

Durant el Consell de Comú també va parlar-se de la modificació del pla d'urbanisme per promoure la reconstrucció de bordes i cabanes, «sempre i quan respectin la volumetria i estructura original i aquesta sigui demostrable», va manifestar el conseller d'Obres Públiques, Pere Riba. Com que són infraestructures que ja estan fetes, els propietaris no hauran de pagar la cessió, però sí que hauran d'abonar els tributs corresponents.

Durant la sessió es va informar que les places de pàrquing de la Covanella se subhastaran el pròxim 15 de març. Els cònsols van assegurar que les visites van a bon ritme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT