PUBLICITAT

L'expansió de la banca a València

  • Mitjans de comunicació espanyols van fer-se ressò ahir de l'estratègia d'Andbanc per desembarcar properament al país veí H L'entitat bancària té la intenció d'obrir oficines a Madrid, València i Barcelona, segons surt publicat
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
La seu principal d'Andbanc. Foto: TONY LARA

La banca andorrana segueix amb el seu procés d'expansió i d'internacionalització, encarat a donar a conèixer els seus productes fora les fronteres i a captar noves oportunitats de negoci, lluitant així contra la crisi. L'Amèrica Llatina acumula gran part d'aquesta gestió forana, sumada a la seva projecció a països europeus com Suïssa o Luxemburg, arribant fins al país asiàtic de Hong Kong.

Però les entitats del país també han posat l'ull més aprop del Principat: a l'Estat Espanyol. Amb el projecte d'acord entre l'INAF i el Banc d'Espanya damunt la taula, s'obren les opcions d'expansió en territori veí. Comença la cursa bancària per guanyar notorietat a Espanya.

Un exemple és la Banca Privada d'Andorra. Farà aproximadament un any va tancar la compra del 100% de Banco Madrid, filial de Kutxa. Per a dur a terme aquesta operació, junt amb d'altres accions d'externalització, l'entitat va tancar fa pocs mesos una ampliació de capital dinerària de 50 milions d'euros assumida per tots els accionistes de l'entitat.

Andbanc, per la seva part, tampoc vol quedar-se enrere. Ahir mitjans de comunicació espanyols parlaven de la visita d'alts executius i de l'entitat bancària a València, realitzada la setmana passada. Allà van reunir-se amb alts representants bancaris i experts de la zona.

Els gestors valencians, segons informa el mitjà de comunicació especialitzat en informació econòmica i financera, València Plaza, van ser citats a diferents hotels de la ciutat valenciana i allà van rebre una presentació completa de l'actualitat del banc, així com de la seva història (l'entitat ser creada arran de la fusió entre el Banc Agrícol i Banca Reig). Segons van informar al mitjà valencià gestors presents a les presentacions, Andbanc «va a per totes i volen entrar per la porta gran de la banca privada», per sobre de les activitats de banca d'inversió i de banca corporativa. La voluntat de l'entitat andorrana passaria per potenciar el segment familiar.

Els gestors presents a les reunions amb directius d'Andbanc van manifestar que la voluntat de l'entitat bancària és «obrir oficines a Madrid, Barcelona i a la pròpia València», ja que la seva presència es redueix a una xarxa d'agents, i també «ens van manifestar les seves intencions de desembarcar a Espanya sigui a través d'adquisicions o bé amb presència pròpia».

Si finalment es concreten les intencions (sempre amb el vistiplau de l'INAF i el Banc d'Espanya), Andbanc sumaria aquesta operació a les seves oficines de Hong Kong, Suïssa, Panamà, les Bahames o les Illes Britàniques. I tot apunta que no serà la única del país en iniciar l'aventura bancària al país veí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT