PUBLICITAT

Retirades 92 tones de residus als rius

  • El 97% de les estacions han tingut una qualitat excel·lent, bona o passable
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Durant l'any passat el departament de Medi Ambient va netejar 615 quilòmetres de rius i va extreure gairebé 92 tones de residus. Segons l'informe sobre la qualitat de les aigües superficials del 2010, gairebé el 97% de les estacions de seguiment de la qualitat de les aigües superficials ha tingut una qualitat excel·lent, bona o passable. Aquest índex suposa un augment de 30 punts respecte el 2005, quan aquest percentatge només acendia al 67%.

Així mateix, el 70% de les estacions tenen una qualitat excel·lent o bona, quan l'any 2005, només eren el 38%. Gairebé, el 82% de les estacions de seguiment de la qualitat de les aigües superficials se situa com a molt, una classe de qualitat de diferència en relació als objectius per a l'any 2020. Aquest mateix paràmetre es va situa l'any 2005 en el 50%.

Els resultats de l'informe sobre la qualitat de les aigües superficials de l'any passat mostra un apropament gradual i significatiu als objectius proposats per l'any 2020, definits en el pla de sanejament.

Per tal de conèixer la qualitat de les aigües dels rius, el Departament de Medi Ambient gestiona una xarxa de seguiment de la qualitat de les aigües superficials que consta de prop de 40 estacions repartides per tot el territori. Els resultats obtinguts en aquestes estacions permeten validar o adaptar les polítiques de gestió i protecció dels cursos d'aigua i també determinar l'evolució de la qualitat actual cap als objectius definits pel Pla del 2020. Les mesures dels diversos contaminants permeten assignar a cada tram de riu una qualitat .

Medi Ambient gestiona el servei de neteja dels rius d'Andorra, i extreu els residus sòlids que s'hi han abocat o estan dipositats per l'efecte del vent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT