PUBLICITAT

Andorra té tot a favor per acollir la fase final de la Lliga Europea

  • El president de la CERH veu el poliesportiu apte per ser la seu i el Govern, molt interessat, vol invertir-hi
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta Llorenç, Paüls (al fons), Graça, Vila, el vicepresident de la FAP Francesc Buil, Blasi i Cierco, ahir al poliesportiu d'Andorra en la trobada per veure les capacitats del pavelló. Foto: ÀLEX LARA

La fase final de la Lliga Europea que es disputarà al maig té un candidat ferm i convincent per a totes les parts: el Principat. El fet que l'andorrà Ramon Cierco sigui directiu del FC Barcelona ha fet possible parlar d'una opció que ara per ara és l'única que baralla el Comitè Europeu de Rink Hockey (CERH) i que de fet veu amb bons ulls el seu president, el portugués Carlos Graça.

Ahir es van reunir al poliesportiu d'Andorra –la seu proposada– el propi Graça, Cierco amb el responsable tècnic blaugrana d'aquesta secció Quim Paüls, Manel Blasi i els presidents del club i la Federació Andorrana, Llorenç Miquel i Josep Maria Vila, respectivament. La trobada va consistir en una primera presa de contacte i va servir també per veure els defectes de la pista i si realment és factible fer-ho aquí.

I la resposta de tots va ser unànime: sí rotund, però s'han de fer adequacions. La més important és la del parquet, tal i com va assegurar Graça: «Aquesta pista no és l'adequada i s'hauria de canviar però no és un problema i les tanques tampoc. Seria qüestió de llogar la que es va fer servir a Vigo i problema ressolt. Totes les dificultats es poden solucionar», va indicar per prosseguir: «Aquesta candidatura ara per ara és l'única que tenim, de Blanes no en sabem res, però el termini per presentar-ne acaba el 31 de març. També és cert que m'agrada la opció d'Andorra perquè té les condicions necessàries i també perquè fa molt de tremps que no es fa res important aquí i per a nosaltres aquest és un punt a favor que pot ser decisiu».

El secretari d'Esports de l'Estat, Manel Blasi, va apostar de manera ferma per acollir aquesta gran cita en indicar: « És bo per a l'hoquei andorrà, perquè puguem veure els millors clubs d'Europa i també pel relleu que donarà el nom d'Andorra de cara a l'exterior. Nosaltres no sabem quan pot costar l'adequació del pavelló però ens interessa que vingui, ens hem compromès i donarem el suport que calgui a la Federació Andorrana de Patinatge».

En aquest sentit, el president Vila és ara el que ha d'elaborar la candidatura oficial per escrit al CERH. Amparat pel recolzament econòmic que necessita de l'Executiu va indicar: «Ara tenim un mes per preparar la candidatura però quant abans l'entreguem millor. És la millor promoció que podem fer del nostre esport i del nostre país».

LES DATES NO SERAN UN MALDECAP / Les dates no estan encara confirmades però seran flexibles i no perjudicaran en cap cas al BP i al River, que poden tenir partit de play-off per aquelles dates. La fase final de la Lliga Europea estava prevista del 12 al 15 de maig, però segons Graça «es podria fer també del 18 al 21».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT