PUBLICITAT

La CEA creu que hi ha bones perspectives d'internacionalització

  • El vicepresident de la confederació proposa l'exportació del talent format al Principat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El vicepresident de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Víctor Pintos. Foto: ANA / J.A.G.

El vicepresident de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Víctor Pintos, considera que les empreses del Principat d'Andorra tenen bones perspectives per a la seva internacionalització en el futur. Ara bé, en declaracions a l'ANA, Pintos va assenyalar que primer «hem de fer bé els deures del nostre país, emmarcar-nos dins de la Unió Europea en diferents matèries perquè se'ns permeti com a mínim bellugar-nos bé en aquest mercat», va dir.

Un cop resolt l'encaix amb Europa, creu Pintos que les companyies andorranes tindran «una projecció de futur interessant», però va recordar que, en ser un país petit, «el que podem exportar és el talent que hem aconseguit tots aquests anys amb la formació de gent del nostre entorn».

Aquesta aposta pel talent, va dir Pintos, que també es vocal de l'Associació de Contractistes d'Obra d'Andorra (ACODA), «és una assignatura pendent que tenim però, des del nostre sector, hi hem treballat i hi hem invertit molt en els darrers anys».

Pintos va assenyalar, referint-se a les empreses constructores del Principat, que hi ha «moltes traves per treballar a fora per la consideració de país que tenim». A banda, va recordar que tradicionalment de la construcció «sempre s'ha dit a tot arreu que viatja malament» i ha subratllat que les empreses d'Andorra encara tenen «impossibilitats a tots els nivells, tant administratives, com fiscals».

EXPORTAR EL TALENT / El vicepresident de la CEA considera que les empreses andorranes poden també trobar el seu «nínxol de mercat» i va insistir en què una opció és «exportar el nostre talent nosaltres». Per tant, es poden «tenir participacions en empreses estrangeres aportant les nostres experiències, el nostre personal adequadament format i en definitiva la nostra experiència». Per a Pintos «això és senzill sempre i quan hi hagi la possibilitat de fer-ho com a mínim en condicions que no gravin la possibilitat de poder-te bellugar».

El vicepresident de la CEA proposa aquesta proposta d'expansió i internacionalització davant de l'existència potencial de talents que s'han aconseguit formar al Principat i que també formen part de les empreses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT