Chancha manté el lideratge per al Pidasa el dia del seu comiat

• Un gol de l'argentí al minut 94 despenja el Lusitans en la lluita pel títol i el Matecosa pateix per vèncer l'Escale
AIXOVALL

Chancha abraçat pels seus companys del Pidasa després del seu gol que va valer el triomf. A baix a l'esquerra una acció de Samir en la primera part i a la dreta, Baixinho en la segona amb el camp més net, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Un dia èpic per als dos grans de la Lliga Nacional. Matecosa San Julià i Pidasa Santa Coloma van haver de suar sang i patir com mai per tirar endavant els seus compromisos davant Escale i Lusitans la Posa, respectivament. Cap dels dos equips va fallar. S'han quedat sols en la lluita pel lideratge tot i que els dos aspirants han donat guerra fins gairebé el final.

Però en la crònica de la jornada d'ahir destaca un nom propi: Chancha. L'argentí del Pidasa deixa el Principat en busca de noves experiències personals i ahir, el dia del seu comiat, va consumar la remuntada del seu equip en el minut 94. Va ser un gol que ha permés mantenir el lideratge en el millor adéu possible. Centrada de Manolo i ell va estar allà, al segon pal, per enviar una rematada de cap a la glòria. Fins llavors la neu i la duresa d'un Lusitans la Posa ferit que si perdia es despenjava van convertir el duel en èpic. Dos dits de neu cobrien la gespa d'Aixovall, pilota groga i a jugar. Va marcar Òscar al minut 38 després que Alejandro, Txema i Samir desaprofitessin el primer gol del Pidasa.

En la segona part continuava la mala visibilitat, el fred i el vent tot i que la neu va deixar de caure amb tanta insistència. El Lusitans va apretar més i va empatar amb un gol de cap d'Hugo al minut 64. A partir de llavors va tornar a regular metres i al contraatac, al minut 81, marcava el segon mitjançant Pedro. Manolo es va encarregar en una falta directa d'empatar al 88 i Ricky va salvar en dos colze a colze amb el juvenil Nuno da Silva el que hauria provocat un canvi radical de la situació. Però el porter del Pidasa i Chancha al 94 van tornar les coses al seu lloc.

EL MATECOSA MARCA AL 87 / El Matecosa, que jugava a Alàs el primer partit de la jornada, va patir pràcticament igual que el Pidasa. L'Escale, que ja no tenia res en joc més que la tercera plaça, va ser combatiu durant tota la primera part en igualtat de condicions i també durant tota la segona després de l'expulsió de Boris al minut 46. Al final, a la desesperada, Edu Peppe va progatonitzar una internada a l'àrea per amenaçar un lideratge que l'equip de Xavi Roura recuperaria a la tarda. Ja en el descompte i al contraatac Sebas va marcar el 2-0 definitiu.

EL DESCENS, COSA DE DOS / Des d'ahir el descens és cosa de dos: Encamp i Bar la Fira d'Andorra Casa Benfica. Els encampadans, en zona de promoció, no van poder fer res contrael Gestions JR Principat (8-0) i el conjunt simpatitzant de Portugal va obtenir un empat contra el Construccions Modernes que el permet apropar-se a quatre punts de l'Encamp a falta de dues jornades perquè acabi el play-off pel descens.