PUBLICITAT

Barceló: «Mai havíem estat tan a prop del primer en l'individual»

  • El seleccionador considera «molt positiva» l'actuació andorrana als Mundials de Claut
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una prova dels Campionats del Món disputats la passada setmana Foto: EL PERIÒDIC

Amb els Campionats del Món d'esquí de muntanya acabats, és hora de fer balanç. Eduard Barceló, el seleccionador nacional, considera que globalment l'actuació «és molt positiva», i destaca sobretot l'actuació de Joan Albós a la cursa individual, quan va ser 18è a 7min 38s del guanyador, el català Kilian Jornet. «No és tant per la posició com pel temps que va aconseguir, perquè mai havíem estat tan a prop del primer en aquesta cursa».

Andorra va acabar els Campionats del Món 9a per països. Segons Barceló, «som un dels equips més veterans, i ens falta gent jove. La resta de països porta molts joves que aconsegueixen molts punts per ells, tenen una mitjana d'edats de 24 o 25 anys, quan nosaltres tenim gent de 29, 27, més grans». El seleccionador considera que la manca de promeses és un problema, però espera que el treball que es fa doni fruits.

Per a Barceló, el resultat d'Albós, i en general de tot l'equip, «és la prova que el nivell andorrà va pujant». El seleccionador va tenir paraules d'elogi per a Joan Vilana, que va competir en totes les curses. «Jo li preguntava com estava i ell em deia que per competir, doncs res, competia perquè estava en forma, i de fet els temps eren semblants respecte a la gent amb què corre a la Copa del Món». Així mateix, un altre dels noms destacats ha estat el de David Albós. El ciclista que ha debutat aquesta edició a uns Mundials d'esquí de muntanya, va donar mostres de la seva «fortalesa física», segons Barceló, però el tècnic va afirmar que «encara té mancances tècniques importants, a l'hora de manipular el material, en les conversions...». Amb tot, el seleccionador va dir que estava molt satisfet dels resultats i de l'experiència que ha agafat Albós.

Pel que fa als joves, Barceló va destacar que el més important «és que han estat amb l'atenció màxima, amb ganes de recuperar cada dia per estar encara millor al dia següent», i va destacar la mala sort del júnior Marc Riera, quan va trencar un esquí a la cursa individual quan anava entre els deu millors i fins i tot havia deixat al darrere gent que habitualment acaba per davant d'ell.

Pel que fa a Inka Bellés i Laia Coma, Barceló va dir que estan en el bon camí, i que tot i la decepció d'alguna d'elles pels resultats, «han de pensar que competeixen contra corredores que des de petites es preparen per competir, i aquí a Andorra això no es pot fer». Respecte al cadet Jaume Planella, el tècnic va destacar la força mental que va demostrar: «Estava estimulat per competir, no nerviós, i això per ser la seva primera experiència va ser molt bo».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT