PUBLICITAT

Caldea prepara un pla de reinversió de 700.000 euros per a l'actual edifici

  • Pedregal deixa de llegat a Pascuet la renovació dels vestidors, dels jocs aquàtics i d'instal·lacions internes
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'estat actual de tasques per a l'ampliació de la instal·lació, amb operaris treballant-hi Foto: TONY LARA

La direcció de Caldea canviarà de mans la setmana vinent, moment en què es farà el traspàs entre l'actual director, Miguel Pedregal i el seu successor, Carles Pascuet, fins ara gerent de l'Associació de Contractistes d'Obra. Abans de marxar, però, Pedregal ha tancat un projecte de remodelació de l'actual complex termolúdic de Caldea, que serà paral·lel a l'obra d'ampliació del centre, ja en marxa. En concret, es destinaran 700.000 euros per a renovar el complex aquest 2011. La intenció, va explicar Pedregal, és fer-lo més atractiu arquitectònicament i millorar el seu disseny.

El dins ara director va manifestar que aquesta quantia econòmica es destinarà sobretot a la renovació de tota la zona dels vestidors. També s'ha destinat una quantia important a renovar els jocs d'aigua, afegint, per exemple, «nous colls de cigne» a la zona i «més espais d'hidromassatge». A més, es destinarà una partida a renovar la instal·lació elèctrica i d'altres instal·lacions tècniques internes.

Amb tot, però, Pedregal va recordar que serà la nova direcció la que haurà de donar el vistiplau final i decidir exactament com i quan destinar a cada part proposada de l'actual edifici.

Aquest serà el treball per al 2011, tot i que el pla és a «quatre cinc anys vista» perquè aquesta inversió tingui una continuïtat en el temps. Pedregal va reconèixer que l'edifici comença a ressentir-se, en termes d'estètica i innovació, dels seus prop de 15 anys de vida. «La intenció és que quan els clients vinguin a Caldea vegin sempre un producte totalment renovat», va manifestar Pedregal. El ja exdirector (de fet ho deixarà de ser oficialment la setmana vinent), va recordar de la importància de no desatendre el que ja funciona: «El Caldea actual és el dia a dia de l'empresa, no ens podem oblidar» i va afegir que «no per veure un futur molt prometedor es pot oblidar el present».

La tasca feta fins ara / El Pla de reinversió plasmarà d'una manera més ferma les tasques de remodelació realitzades fins ara a la instal·lació. L'any passat es va remodelar la zona de recepció i la zona de restauració, a més de la inversió realitzada per millorar l'estada dels clients del Club Caldea, amb la renovació de les terrasses i els seus equipaments. També es va millorar la senyalització de tot el complex termolúdic, «quan em vaig incorporar veia a molta gent desorientada, no sabien on era la recepció o la cafeteria», va reconèixer Pedregal. A més, i per aportar un plus d'oci a la instal·lació, s'ha afegit un espectacle nocturn en períodes de temporada alta que ha tingut molt bona acollida, segons va informar el madrileny,

Totes aquestes mesures, tant les ja realitzades com les que es duran a terme durant aquest any, van encarades a fer augmentar l'afluència de visitants al complex termolúdic. El 2010 es va tancar amb una afluència de 340.000 visitants, unes xifres que representen un descens de 5.000 persones en relació a l'any 2009.

Pel que fa a aquest 2011, s'ha començat amb unes xifres d'afluència per sota «les dels dos primers mesos de l'any 2010», va manifestar Pedrgal, tot i que va exposar que el primer trimestre de l'any passat va ser «excepcionalment bo». Amb tot, les previsions apunten cap a un 2011 amb una tendència a mantenir les xifres de visites de l'any passat, ja que la situació de conjuntura econòmica «encara és delicada i ens afecta», va manifestar el madrileny.

Pel que fa a la facturació, l'any 2010 es va tancar amb uns beneficis de prop dels dos milions d'euros, pels 2,2 milions d'euros guanyats al 2009. Cara aquest any 2011 s'ha fixat un pressupost que estableix de nou el registre dels dos milions de beneficis anuals. Per aconseguir-ho, però, s'ha apretat el pressupost, va informar el fins ara director.

La nova direcció / Pedregal tanca un cicle de 21 mesos al capdavant del complex termolúdic, després de la seva decisió de renunciar al càrrec «per motius personals». Ara serà Carles Pascuet el que encapçalarà el nou projecte, que malgrat la crisi econòmica presenta uns números positius.

Actualment la plantilla de Caldea és de 150 persones, tot i que aquesta augmenta en temporada alta. Pedregal va assegurar que durant el temps que ha estat al capdavant s'ha dut a terme un procés d'optimització de la plantilla tot i optar per una política de «no acomiadaments». El fins ara director va informar que han aprofitat les baixes voluntàries dels treballadors i que aquestes no han estat renovades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT