PUBLICITAT

Els dos grans partits escalfen motors per a la cursa electoral

  • El PS reuneix candidats i comitè de campanya i DA treballa en un programa centrat en l'economia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Antoni Martí i Gilbert Saboya a la reunió de DA, ahir a la tarda. Foto: ANA / A. R.

El Partit Socialdemòcrata i Demòcrates per Andorra (DA) comencen a escalfar motors per a unes eleccions per a les quals només queden cinc setmanes. Ambdues formacions van celebrar ahir sengles reunions per definir estratègies de campanya i línies programàtiques. Els socialdemòcrates es van reunir al matí per revisar un programa que ja tenen quasi enllestit –de contingut similar al que ja van presentar fa dos anys– i els demòcrates van fer el mateix a la tarda amb la feina menys avançada que els seus rivals.

El PS va celebrar ahir dues reunions: La primera, amb els candidats als comicis del 3 d'abril per exposar les línies mestres de la cursa electoral. El cap de Govern i candidat del PS, Jaume Bartumeu, va explicar als seus correligionaris els eixos de la campanya. El portaveu del Govern en funcions i candidat per Sant Julià, Bruno Bartolomé, va ser l'encarregat d'exposar tot el material gràfic i simbòlic de la campanya socialdemòcrata. Per la seva banda, el primer secretari del PS, Ferran Goya, es va centrar en els aspectes més purament programàtics. Els socialdemòcrates concorreran a les eleccions amb un programa similar al del 2009, però enlloc d'enfocar-lo des d'una perspectiva sectorial i administrativa, es focalitzaran les propostes en el ciutadà, és a dir, des del punt de vista de l'afectació sobre les persones. La segona reunió del PS va ser la del comitè de campanya, per seguir treballant en les línies mestres d'un embat que començarà el 20 de març.

Demòcrates per Andorra (DA) va celebrar a la tarda una reunió de programa per tal d'avançar en la concreció dels principals eixos amb els quals concorreran a les eleccions, informa l'ANA. Al local de campanya s'hi van reunir els candidats i simpatitzants de la plataforma per treballar les diferents àrees programàtiques, dividits en cinc taules de treball. Segons va explicar el número tres de la candidatura, Ladislau Baró, «del que es tracta avui és d'ampliar la participació a l'hora d'acabar de perfilar el programa electoral», ja que DA «té fins ara constituïdes les principals línies d'actuació, però del que es tracta ara és d'implicar candidats i simpatitzants en el desenvolupament dels eixos programàtics».

Baró va avançar que la part programàtica referent a economia serà important, «però no com un compartiment estanc». El candidat va explicar que a DA «no volem caure en un economicisme pur i dur», sinó que «vinculem economia amb cohesió social» i va afegir que «perquè pugui haver-hi prestacions socials hi ha d'haver creixement econòmic». «L'economia», va dir Baró, «és factor clau a l'hora d'aconseguir benestar social i per afavorir la cohesió de la societat».

«Nerviosisme» del PS / En relació a les declaracions de divendres del ministre i quart candidat a la llista nacional del PS, Gerard Bàrcia, Baró les va interpretar «en una certa clau de nerviosisme per part del PS i no pas en base a arguments sòlids i consolidats». Bàrcia havia acusat DA de ser «un maquillatge» de qui va governar catorze anys el país, en referència als successius governs liberals abans que arribés el PS al Govern. El candidat de DA ha explicat que «nosaltres recollim experiència política i a la vegada capacitat d'unió, no per anar contra ningú, sinó per crear una alternança innovadora per al nostre país».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT