Tercer empat consecutiu

• El BP rep el 2-2 al minut 35 en una pista gairebé inexpugnable i torna amb la sensació d'haver pogut treure més
BRIHUEGA

Nacho Llamas fa una passada davant de la pressió d'un jugador de l'Azulejos y Pavimentos Brihuega, durant el matx de Foto: ORIOL LLAURADÓ

La pista del Brihuega, Virgen de la Peña, continua sent un camp gairebé inexpugnable. Dels equips de la part alta, ni Puertollano, ni Burela, ni Gáldar Gran Canaria han tret res de profit d'allà. El BP Andorra, ahir, va aconseguir un empat que va saber a poc perquè a cinc minuts del final del matx guanyava 1-2 i els locals patien per fer front el vendaval de joc visitant. Amb tot, el punt significa seguir sumant, tot i que de mica en mica: en els últims tres partits, tres empats.

El primer empat va ser a València a casa de l'UPV Maristas (3-3), el següent va ser la setmana passada al Poliesportiu d'Andorra amb un altre 3-3 contra el Gáldar Gran Canaria. Ahir, 2-2 a casa del Brihuega, que dels partits que ha disputat a casa seva ha guanyat set, ha empatat quatre i només n'ha perdut dos.

La primera part del BP Andorra, amb tot, no donava peu a pensar en res positiu per als interessos de l'equip que dirigeix Xavier De la Rosa. «Dolentíssim» va ser el qualificatiu del tècnic a aquest primer període en quant al joc dels seus jugadors. Falta de ritme, falta de tensió en el joc i falta de tot el que es necessita per sortir a per totes a una pista de futbol sala.

El Brihuega, per contra, no va ser un ni equip lluitador ni valent, ni molt menys. Els castellans vivien a l'espera del que feia o deixava de fer el BP, el qual duia tot el pes de l'enfrontament, tot i que el problema era que no sabia com. D'aquesta manera, els locals van aprofitar una pèrdua de pilota andorrana en el minut 18 per sortir a la contra i sorprendre amb un tres contra dos al BP, i amb dues passades José Ignacio va marcar en rebre al segon pal.

El cop va ser dur però a la sortida de vestidors el conjunt andorrà va donar una altra imatge molt diferent a la de la primera part. La transformació va ser evident i les opcions de remuntar el resultat advers creixien per moments, sobretot en sensacions. Aquest sentiment va tenir efecte immediat quan als cinc minuts de la represa Cabinho va rebre la pilota d'esquenes, com li agrada a ell amb el saber fer de pivot pur, i així es va girar amb mestria per batre el porter Latorre i fer l'empat.

El BP va començar a creure tant com la banqueta, i així els moviments de jugadors donaven frescor al joc dinàmic dels visitants. És així com als quatre minuts del gol de Cabinho, de nou el pivot va sumar una nova diana, aquesta vegada en aprofitar a la perfecció la sortida per banda de Paulinho, que es va treure de la màniga una passada a Cabinho, el qual tot sol va marcar l'1-2 que donava ales als tricolors.

Però no estava tota la història del matx escrita, perquè encara que els locals se sentien superats, alguna ocasió van tenir per aconseguir l'empat, i aquest va arribar en una jugada perduda, quan Aranburu va perdre una pilota que va ser d'or per al Brihuega, que mitjançant Nieto va batre Aitor i posava l'empat a dos en el marcador.

Així va acabar un partit que De la Rosa va qualificar al seu termini de «molt complicat». «Ha estat com ens esperàvem, perquè treure punts d'aquí és molt difícil, i a més avui hi havia molta pressió del seu públic i era complicat». El tècnic, que va criticar la primera part del seu equip, així i tot va elogiar la segona, on es va veure «l'Andorra habitual».