PUBLICITAT

Andorra tanca els Mundials a la 9a plaça per equips

  • L'equip sènior acaba la cursa de relleus de Claut 10è i el júnior 5è
EL PERIÒDIC
CLAUT-PORDENONE

Periodic
La cursa d'ahir de relleus. Foto: EL PERIÒDIC

Els Campionats del Món d'esquí de muntanya van acabar ahir amb una última cursa, la de relleus, que va situar finalment Andorra a la novena posició del rànquing final. A la cursa d'ahir, l'equip sènior va aconseguir la 10a posició, mentre que el júnior va signar la 5a plaça.

La jornada d'ahir va significar l'adéu a uns Mundials en què per part andorrana han destacat noms com el de Joan Vilana i Joan Albós, el primer per haver competit en totes les curses, i el segon per haver sabut dosificar-se per obtenir la 18a posició a la cursa individual, la més important de la fita que s'ha disputat a l'estació italiana de Claut.

Ahir la jornada es tancava amb els relleus. En categoria sènior, els guanyadors van ser els italians, que es van imposar per només un segon a l'equip suís, i gairebé per un minut al francès, que va ser tercer. Andorra va ser 10a per davant de Canadà, Estats Units, Polònia, Gran Bretanya-Portugal i un combinat de corredors asiàtics i grecs. Al davant, les grans potències internacionals.

Joan Albós va fer el primer relleu amb un temps de 7min 57s, i Manel Pelegrina va continuar amb un crono de 8min 33s. Tot seguit va arribar el torn per David Albós, que va marcar 8min 11s, mentre que va tancar la cursa per part tricolor un pletòric Joan Vilana, que va signar el millor temps de l'equip amb 7min 18s, per sumar en total uns 31min 59s que els situava a la 10a plaça.

En categoria júnior, Suïssa, Itàlia i França van compartir el podi, mentre que Andorra va ser 5a amb Inka Bellés fent el primer relleu amb un crono de 10min 11s. Marc Riera va agafar el seu torn amb moltes ganes i va aconseguir marcar 8min 25s, mentre que Jaume Planella va fer l'últim relleu amb un temps de 9min 19s. La 5a posició era el premi per als andorrans, que acabaven a gairebé minut i mig d'Espanya, que va ser quarta.

L'expedició andorrana torna avui al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT