PUBLICITAT

DA presenta un projecte de canvi basat en el consens

  • Martí diu que la societat andorrana demana un canvi basat en el consens
J. R. BAIGES // M. RODRIGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, Baró, Jordana i Martí conversen abans de l'inici de l'acte públic, aihir a Andorra la Vella Foto: TONY LARA

Demòcrates per Andorra (DA) va presentar ahir al Centre de Congressos de la capital les diferents candidatures que concorreran a les eleccions generals anticipades del pròxim diumenge 3 d'abril. El candidat a cap de Govern i líder de la formació que aglutina totes les forces de centre, Antoni Martí, va afirmar que la proposta que lidera farà una campanya transparent i oberta als mitjans. L'excònsol escaldenc va assegurar que hi ha «una enorme il·lusió» per a un bon projecte, i va constatar que «la societat andorrana demana un canvi basat en el consens».

DA, segons Martí, practicarà una política per als 70.000 residents, i no només per als votants. «Volem un Govern que actuï sense prepotència i amb modèstia i ho farem aplegant els millors», va dir Martí, que va destacar que s'han confeccionat «llistes fortes a les parròquies».

El número dos a la candidatura nacional, Jordi Cinca, va criticar el Govern socialdemòcrata per no haver estat capaç de «trobar «el consens necessari, i va remarcar que, tot i que el PS hagi presentat una candidatura «legitima i respectable» les llistes de DA «fan un esforç previ per demostrar la voluntat d'unir». L'acte d'ahir, simbòlicament per «escalfar motors», va servir per transmetre un projecte que «parlarà de com deixar de governar el país sense mirar enrera», va apuntar Cinca.

Ladislau Baró (tres a la nacional)va incidir en el fet que cal «donar una resposta global» als problemes d'Andorra. «D'una banda hi ha problemes econòmics que s'encararan i això facilitarà la cohesió social», va afirmar el candidat lauredià, que va definir les llistes com un «bon equilibri de gent de diferents procedències», alhora que va tornar a incidir, com Cinca, en què fan un exercici «d'unitat i entesa» i això és el «preludi» del que ha de ser la propera legislatura.

La formació ha desplegat al llarg d'aquesta setmana la maquinària electoral. En aquest sentit, a l'obertura de comptes de Twitter i Facebook se li ha de sumar la creació d'una pàgina web, www.democrates.ad, on s'aniran publicant totes aquelles informacions referents a l'activitat de DA durant la precampanya i la campanya electoral. Però especialment significativa va ser la presentació de la imatge del partit, que consisteix en una D de color taronja on s'inserta una a d'Andorra, una aposta molt sintètica però fàcilment identificable.

Els principals noms / La llista nacional que lidera Martí, a banda de Cinca i Baró, té com a companys de candidatura als principals llocs a Aleix Varela, Mònica Bonell, Pere Altimir, Olga Gelabert, Patrícia Riberaygua, En el cas de les parròquies, Celine Mandicó i Martí Salvans encapçalen la territorial de Canillo, mentre que Carles Ensenyat i Xavier Montané es presenten a Encamp; Meritxell Mateu i Olga Adellach a Ordino, Daniel Armengol i Sofia Garrallà a la Massana; Sílvia Riva i Meritxell Verdú a Andorra la Vella i Miquel Aleix i Vicenç Mateu a Escaldes. La única parròquia on no hi ha candidatura de DA és a Sant Julià de Lòria, on es presenten, amb les sigles d'UL, Montserrat Gil i Roser Bastida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT