PUBLICITAT

Les proves pilot per millorar l'atenció sanitària començaran en les properes setmanes

  • Es preveu fer proves per mirar d'implantar la figura del metge de capçalera "referent", mentre es treballa en el projecte d'historial mèdic compartit
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


24022011_bonet
Bonet i Margarida Coll, aquest matí.. Foto: ANA
La ministra de Salut, Sílvia Bonet, ha assegurat aquest dijous que "en les properes setmanes" arrencaran les proves pilot de diverses mesures de millora de l'atenció sanitària. En aquest sentit, ha explicat que s'ha finalitzat el treball de planificació de quatre xarxes d'atenció que es començaran a implementar i que busquen la millora de l'assistència als usuaris del sistema públic de salut. Així mateix, en el futur, es preveu fer proves per mirar d'implantar la figura del metge de capçalera "referent", mentre es treballa en el projecte d'historial mèdic compartit, que encara no es pot posar en marxa ja que requereix un treball informàtic i adjudicacions que, donada la situació actual, no es poden fer.
La ministra ha assegurat que el sistema de salut pública d'Andorra "és complex perquè s'ha basat en la lliure elecció de professionals" i això ha fet, segons Bonet, "que moltes vegades hi hagi hagut una utilització no adequada del sistema". Les mesures que es posaran a prova "volen assegurar la qualitat" del sistema ja que, ha assegurat la ministra, "que et visiti cada dia un metge no t'assegura que estiguis més ben atès, el que probablement necessites és una atenció sanitària adequada per cada problema de salut".

En conseqüència, Bonet ha dit que les mesures que es volen començar a implementar, contribuiran a que "els pacients i usuaris coneguin i puguin usar molt bé el sistema de salut perquè poden tenir un guia que resolgui els problemes des de la seva consulta i no hagis de passar a un segon nivell si no és necessari".

Així mateix, s'espera que tant les xarxes sociosanitàries, com la figura del metge referent i l'historial clínic compartit, han d'ajudar també a reduir les llistes d'espera i també la despesa del sistema públic de salut. Bonet, que ha estat acompanyada per la directora de Salut Pública, Margarida Coll, ha explicat que la participació a totes aquestes proves no serà obligatòria sinó que tant els professionals com els usuaris hi podran participar voluntàriament.

En el futur, pel que fa a la figura del metge referent, Bonet ha assegurat que es podria buscar algun tipus de "recompensa" pel fet de participar en el projecte. D'altra banda, ha afegit que ara per ara tots aquests projectes es troben "en una fase inicial" i que la part de finançament es tractarà més endavant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT