PUBLICITAT

Paquets econòmics

  • Un estudi mostra la rendibilitat d'esquiar al país a partir del contacte amb 'touroperadors'
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Uns esquiadors realitzen estiraments durant la jornada de seguretat celebrat el cap de setmana passat Foto: ÀLEX LARA

Els preus dels forfets andorrans han estat sovint motiu de discòrdia degut al seu preu, per alguns massa elevat. Grandvalira el fixa actualment en 42 euros (igual que l'estació d'Alp i per sota de Baqueira Beret), mentre que Vallnord el fixa en 37 (un preu entre el de la Masella i Boi Taüll. Afegint a aquesta comparativa les pistes alpines, i segons un estudi encarregat per Ski Andorra, Grandvalira ocupa l'onzena posició en aquest rànquing de tarifes i Vallnord la dissetena.

Es pot dir, per tant, que els preus per a esquiar a Andorra se situen en una posició intermitja, i lluny dels 74 euros que costa esquiar un dia a l'estació suïssa de Zermatt, la més cara de totes. Però en concepte de tarifes, l'atractiu de les pistes del Principat es veu molt ampliat quan el que s'analitza és les tarifes que ofereixen els touroperadors. És a dir, la contractació de paquets turístics de desplaçament, forfet més hotel.

El mateix estudi el qual ha sol·licitat Ski Andorra exposa que comprar un paquet amb destinació andorrana és molt més rendible que fer-ho a estacions alpines. Pistes d'esquí que no figuraven per sobre d'Andorra en la comparativa dels preus dels forfets, s'hi situen quan el que s'analitzen són els preus oferts pels principals touroperadors.

Per exemple, en el cas de l'empresa Crystal Irlanda, un paquet per l'última setmana del mes de desembre va costar entre 1.850 euros i 1.900 a Grandvalira, i prop de 1.700 a Vallnord. Les xifres són similars en el cas del touroperador Inghams i Thompson. Sempre per sota els 2.000 euros, sigui un domini o un altre. En canvi, Estacions com Chamonix, Ale d'Huez, Val d'Isère o Courchevel eleven els seus preus per sobre els 2.000 euros, fins i tot en alguns casos arribant fins als 2.685 (Val d'Isère amb el touroperador Inghams).

Analitzant una setmana fora de la temporada alta la situació no varia. Grandvalira i Vallnord de nou amb unes tarifes en els seus paquets per sota les pistes alpines. Segons l'estudi, la setmana del 23 de gener els preus andorrans no van ser superiors als 1.200 euros. Als Alps sempre estan per sobre els 1.300.

La notícia és positiva per a incentivar la captació de turistes provinents del Regne Unit, un dels mercats que més ha decaigut aquests anys. Però no elimina la controvèrsia del preu del forfet ja que els andorrans i els esquiadors espanyols, els més nombrosos, es queden el marge d'aquestes avantatges.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT