Vilana, als quarts de l'esprint

• David Albós ofereix un gran rendiment i acaba 33è, mentre que Inka Bellés és 11a en categoria júnior
CLAUT-PORDENONE

El suís Anthamatten venç en la recta final l'italià Antonioli, ahir, mentre al fons arriba el també suís Ecoeur Foto: EL PERIÒDIC

Nova jornada dels Campionats del Món d'esquí de muntanya i nova bona actuació de Joan Vilana, que va aconseguir classificar-se als quarts de final de la prova esprint que es va disputar ahir a Claut (Itàlia) en una cita en què van competir totes les categories i on també va destacar David Albós. El ciclista, reciclat a l'hivern en l'esquí de muntanya, va ser ahir 33è, a només 6s de Vilana, que va acabar finalment 24è. Inka Bellés va ser 11a en júnior, mentre que en cadets també va fer una actuació notable Jaume Planella, 10è. Marc Riera tampoc no va tenir ahir el seu millor dia, i va ser 16è en júniors.

Ahir hi va haver doble cita perquè al matí es realitzaven les fases de classificació, mentre que a primera hora de la tarda estaven previstes les finals de totes les categories. A la jornada de classificació en la categoria sènior, Joan Vilana va marcar el millor temps dels representants de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) amb 3min 26,98s, en una primera sortida en què va aprofitar la sortida cronometrada sense rivals al costat per marcar un bon crono. Aquest temps el va permetre entrar per dret propi als quarts de final. Allà, però, la sortida ja era en tandes de sis corredors, i el temps de Vilana va ser pitjor que a la primera cursa: 3min 33,47s. Amb aquest temps, el corredor andorrà es va quedar fora de les semifinals, però va marcar la 24a posició final que el manté en una bona posició per fer una plaça correcta a la combinada, que és la suma de totes les proves d'aquests Campionats del Món, excepte de la prova de relleus. De fet, segons va informar ahir el director esportiu de la FAM, Carlo Ferrari, en cas que avui Vilana sigui entre els 25 primers a la cursa individual, acabaria entre la posició 15 i la 20 a la combinada, «el que seria un resultat molt positiu», segons Ferrari.

Per altra part, en sèniors també va destacar la 33a plaça d'ahir de David Albós (3min 32,9s), mentre que el seu germà Ludovic Albós, que tradicionalment acaba per davant de David a les curses, ahir va ser 44è amb un crono de 3min 43,5s, dos segons millor que Armand Jesús, que va ser ahir 45è.

En júniors femení, Inka Bellés va ser de nou 11a, mentre que Laia Coma 16a i última en tenir problemes amb un dels guants en un dels canvis i haver d'anar a recuperar-lo, perdent mig minut que ja la va descentrar. En homes, Marc Riera va estar lluny del que s'esperava d'ell, mentre que en cadets el jove Jaume Planella va demostrar un dia més la seva regularitat, en acabar 10è.

Avui només competiran els sèniors a la cursa individual. La FAM sortirà amb Joan Vilana, Joan Albós, Manel Pelegrina i Ferran Vila. La cita tindrà 1.420m de desnivell de pujada i 1.720m de baixada.