PUBLICITAT

El Govern assegura que el Reglament per a les demandes d'informació fiscal garanteix el secret bancari

  • Bartolomé ha explicat que no s'ha rebut cap petició fins aquest dimecres
09022011_bartolome
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé. Foto: ANA
El Govern ha aprovat aquest dimecres el Reglament que regula les demandes d'informació fiscal. El portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé ha dit, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que en el text "queda plenament garantit el que s'anomena per alguns el secret bancari" tot assenyalant que "no s'acceptaran demandes genèriques" i caldrà argumentar extensamente el motiu de la demanda. Després de dues setmanes en vigor del conveni d'intercanvi d'informació fiscal amb Espanya, Bartolomé ha explicat que no s'ha rebut cap petició fins aquest dimecres.
Segons ha comentat Bartolomé, el nou Reglament requereix que les demandes incloguin la identitat de la persona concernida, el període que és objecte de petició, la naturalesa de la informació sol·licitada i la finalitat per la qual es demana la informació en aplicació de la normativa fiscal de la part requeridora. Així mateix, també caldrà incloure en les sol·licituds "els motius i elements i els indicis que justifiquin la demanda", ha dit Bartolomé, tot subratllant que el secret bancari queda garantit perquè "no s'acceptaran demandes genèriques".

Bartolomé ha recordat que les precisions recollides en el Reglament determinen "els requisits a complir tant per part de les autoritats estrangeres com per les autoritats públiques andorranes, en el marc d'una petició d'informació fonamentada en la legislació i els convenis bilaterals d'aplicació". Per la redacció d'aquest Reglament, el Ministeri de Finances ha fet "una ronda de consultes" a l'Associació de Bancs d'Andorra (ABA) i ha demanat també l'opinió a l'OCDE.

El portaveu ha comentat que de moment els funcionaris del Ministeri de Finances són suficients per donar respostes que puguin anar arribant a partir d'ara i ha afegit que el Reglament serveix per als 17 països amb els quals s'ha signat un conveni d'intercanvi d'informació fiscal, si bé tenen dates d'aplicació diferents.

El Reglament també preveu que les persones de qui se'n requereix informació puguin recórrer i ha posat èmfasi en el fet que en tot moment es garantirà la confidencialitat de les dades de les persones que tenen comptes al país. Ha recordat, a més, que amb aquestes mesures s'entén que tothom "respectarà les regles del joc", en referència als bancs, i que d'aquí en sortirà enfortida la imatge internacional del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT