PUBLICITAT

ApC manté fins a l'últim moment el suspens sobre la quarta llista

  • La plataforma va insistir fins a la matinada que tot depenia dels eixos «programàtics»
M. RODRÍGUEZ / J. R. BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nomen i Ensenyat surten del Consell General. Foto: TONY LARA

Amb les candidatures del PS i de Demòcrates per Andorra enllestides, i amb els Verds com a tercera llista, en el moment de tancar aquesta edició continuava la incògnita de què faria ApC, és a dir, si hi haurà una quarta llista als pròxims comicis del 3 d'abril. Totes les opcions estaven obertes, doncs, segons va informar el líder d'ApC, Eusebi Nomen, la formació continuava esperant una proposta centrista.

En aquest sentit, Nomen va assenyalar passada la mitjanit que la nit prometia ser «llarga». Així, l'acord podria arribar bé durant les hores següents o bé esperar fins la jornada d'avi. El límit temporal està molt clar, i no és altre que les 12.00 hores del migdia.

A totes les parròquies excepte a Andorra la Vella s'havien tancat acords per concursar conjuntament amb el gran centre o bé per no fer-ho –com a Ordino–, mostrant igualment un ampli marge de maniobra per a que els Demòcrates per Andorra de Martí tinguessin bona part del camí aplanat per a imminent lluita contra Jaume Bartumeu.

A la capital, continuava sonant el nom de Sílvia Riba, tot i que la resta eren tot especulacions. Nomen va insistir en què l'acord havia de ser «programàtic», amb la qual cosa el tancament de les files nacionals de Demòcrates per Andorra no era un inconvenient per arribar a l'entesa. El final d'aquest frenètic episodi podrà ser, doncs, conegut, de manera imminent.

En el cas que la llista nacional prosperi finalment i constitueixi la quarta candidatura als comicis del 3 d'abril, Eusebi Nomen estaria acompanyat per Josep Maria Bringué, que ocuparia la segona posició. De fet, la llista seria molt semblant a nivell proporcional a la del 2009, amb la diferència que no inclouria ni els representants de Renovació Democràtica (RD) d'Escaldes ni els de Segle 21 (S21) de Sant Julià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT