PUBLICITAT

Els Verds presentaran una única llista nacional amb Lozano i Escoda

  • Els ecosocialistes descarten definitivament presentar candidatures territorials
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Isabel Lozano i Antònia Escoda, a l'edifici de Govern. Foto: TONY LARA

Després que diumenge es donés per impossible el pacte entre PS i Verds per tal de concursar conjuntament a les generals del 3 d'abril, els ecosocialistes van iniciar el seu camí en solitari. El dubte fins ahir era si presentarien una única llista nacional o bé si, a més d'aquesta candidatura, presentarien territorials a Encamp, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i La Massana. Finalment, la presidenta dels Verds, Antònia Escoda, va afirmar passades les 17.00 hores de la tarda que la decisió de la formació que es materialitzarà avui al migdia serà presentar una única llista a la nacional.

La candidatura serà liderada per Isabel Lozano, mentre que Escoda ocuparà el número dos. La presidenta dels Verds va explicar que ella mateixa va proposar a Lozano per encapçalar la candidatura, fonamentant l'aposta per la seva «experiència i bagatge polític». D'aquesta manera, tot i que inicialment s'esperava que fos Escoda qui agafés la hipotècica primera posició després que Lozano ja anunciés al 2009 que no repetiria com a candidata, finalment ha pesat més la demanda generalitzada a la formació per tal de situar la veterana política de nou a la primera línia de tots els debats.

A més de Lozano i Escoda, la llista està integrada per Josep Mas com a número tres, seguits, entre el 4 i el 14, per Jael Pozo, Ramon Noguer, Joel Samper, Oliver Valero, Antoni Torres, Dolores Marbà, Natàlia Queró, Daniel Trullas, Maria Teresa Borra, Didac Verdejo i Ruth Barros. Com a suplents figuraran Silvia Comas, Maria Carme Herrero i Hedi Guizzi.

els dies difícils ja han passat / Escoda va reconèixer que els últims dies no han estat gens fàcils per als Verds, ni tampoc per a ella personalment, ja que fins diumenge es van viure jornades molt intenses de negociacions amb el PS que feien pensar en un acord imminent, tot i que finalment no va poder ser. La presidenta dels ecosocialistes, però, va reprendre el discurs enèrgic per assegurar que faran «la campanya dels Verds i no pas la de ningú més», al temps que va apuntar que la pesentació d'una única llista nacional va «en coherència» amb el programa de la formació en relació a la modificació de la llei electoral. Entre les dificultats hi haurà el baix nivell de recursos econòmics per a la campanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT