PUBLICITAT

Encamp posa més punts de recollida d'oli vegetal

  • El Comú dóna resposta a l'augment del 180% més d'oli reciclat al 2010
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Dos operaris col·loquen un contenidor d'oli nou en el carrer dels Avellaners d'Encamp. Foto: COMÚ D?ENCAMP

El Departament d'Higiene i Medi Ambient del Comú d'Encamp ha instal·lat quatre contenidors nous d'oli vegetal utilitzat gràcies a l'augment que hi hagut en la recollida d'aquest residu des de la posada en marxa de la campanya Tu tens la paella pel mànec de l'any 2009 i que, tal com apunten des de la corporació, està tenint una resposta molt bona per part dels ciutadans. Així, a partir d'ara els encampadans poden escollir entre vuit contenidors d'oli que estan ubicats a l'aparcament Prat de Sant Miquel, l'aparcament Prat de l'Areny, l'aparcament d'Encamp, el Carrer Avellaners, la urbanització Vila del Sol (Ctra. de Vila), la cruïlla del carrer de la Vena amb l'avinguda. de Joan Martí, el pont de les Bons, i l'aparcament Coprínceps del Pas de la Casa.

180% més de recollida d'oli vegetal /Les dades del Departament d'Higiene i Medi Ambient indiquen que durant el 2010 s'han recollit un total de 1.155 litres d'oli vegetal utilitzat a través dels contenidors d'oli, als que cal sumar-hi els gairebé 300 litres recollits a la deixalleria comunal. Aquest fet suposa una xifra molt superior a la del 2009 quan es van recuperar 412 litres en total, de manera que s'ha produït un augment de més del 180% en la recollida d'aquest residu.

D'altra banda, el Comú destaca que el resultat obtingut en les minideixalleries també ha estat molt positiu. En aquest sentit, l'informe indica que en tot l'any passat s'han recollit més de 5.200 unitats de residus entre CD, mòbils, bolígrafs, piles, cartutxos i bombetes. Això suposa un 6,38% més que el 2009.

Els residus que més han crescut han estat els Cd (16,20%), les piles (13,49%) i les bombetes (9,44%). Els únics elements que han patit una davallada han estat els cartutxos d'impressores (-29,22%) i els mòbils (-8,8%). Aquestes dades no inclouen els residus recollits al Pas de la Casa ja que es troben fora de servei temporalment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT