PUBLICITAT

La forta nevada condiciona el primer dia als Mundials

  • A l'eslàlom cap andorrà entra als podis, amb Francesc Robert 6è en A-3
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
Piantoni, durant l'eslàlom d'ahir i sota una intensa nevada. Foto: JAIME LAHOZ

La forta nevada del dia anterior va obligar a modificar el calendari de la primera jornada del FIS World Criterium Master d‘esquí alpí a la pista de Les Canals de Vallnord-Arcalís. Així, es va fer l'eslàlom en categoria A. En aquesta primera prova no es va aconseguir cap podi andorrà. Austríacs, alemanys i italians es van emportar tots els honors.

El FIS World Criterium Master va començar al sector Arcalís de Vallnord amb tothom mirant el cel. Les condicions meteorològiques van obligar a modificar el calendari i disputar la prova d'eslàlom, ajornant el gegant per al dijous. Tot i així, 89 esquiadors van inaugurar el Campionat del Món de veterans sota una forta nevada.

Els més joves del campionat es van concentrar a la pista de Les Canals per disputar-se el pòdium. El gran guanyador,però, va ser l'italià Gian Mauro Piantoni amb el millor temps (1min 14,26s). El suec Paer Gabrielsson va ser segon, parant el cronòmetre en 1min 15,10s. Finalment, el tercer lloc se'l va emportar l'alemany Walter Bauer amb un temps de 1min 15,19s.

Entre els andorrans, gran part d'ells o bé no van participar o es van veure obligats a abandonar, en gran part per les dificultats que hi havia a la pista per la manca de visibilitat, però dels millors es van trobar Francesc Robert, que en categoria A-3 va ser 6è, mentre que Josep Vinals el va seguir de prop a la 7a plaça. En A-4, Lluís Santin va ser 21è

AVUI, MÉS ESLÀLOM / Avui se celebrarà la segona jornada de la competició d'aquests Campionats del Món amb la disputa de l'eslàlom en les categories masculina B (de 55 a 91 anys) i C (femenina de 30 a 94 anys) a la pista Les Canals de Vallnord-Arcalís. En total, seran prop de 400 esquiadors procedents de diferents països els que participin fins dissabte en la prova més important d'esquí alpí mundial per a veterans, sempre que el temps ho permeti. El World Criterium Master és una oportunitat única para veure en acció a aquests esquiadors de primer nivell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT