PUBLICITAT

El PS presenta unes llistes "que combinen l'experiència amb la renovació generacional"

    • El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata ha validat aquest dimarts la llista nacional i les set llistes territorials
    • Rosa Gili i David Rios, segona i tercer, són seguits per Gerard Barcia i Mariona Gonzàlez
      22022011-ps
      Batumeu amb Gili i Rios, aquesta nit. Foto: ANA

      El comitè directiu del Partit Socialdemòcrata ha validat aquest dimarts la llista nacional i les set llistes territorials que concorreran a les eleccions del 3 d'abril. D'aquesta manera, es confirma que la llista nacional estarà encapçalada per Jaume Bartumeu, Rosa Gili i David Rios, seguits de Gerard Barcia, Mariona Gonzàlez, Sílvia Bonet, Manel Blasi i Magda Mata. El primer secretari del PS, Ferran Goya, ha assegurat que es tracta d'unes candidatures que permeten donar continuïtat als consellers que han volgut repetir tenint en compte que "no han acabat la feina", i que alhora ofereixen renovació generacional amb "gent que aportarà una nova força al partit".

      Goya ha destacat que s'ha volgut combinar l'experiència amb la renovació, donant prioritat als consellers que tenien disponibilitat per tornar-se a presentar. En aquest sentit, ha lamentat que alguns d'ells no hagin repetit per raons personals, o per culpa de la Llei de reactivació econòmica, que penalitza als funcionaris que volen estar en excedència durant més d'un mandat.

      A més, també s'ha buscat fer "una candidatura molt plural on hi ha representades totes les sensibilitats del partit". En aquest sentit, Goya ha assegurat que s'han triat independents, tot i que la llista nacional és bàsicament confeccionada amb gent del PS.

      Pel que fa al programa electoral, Goya ha assegurat que no se centraran tant en la ideologia de centre-esquerra sinó en resoldre els problemes econòmics i socials urgents del país. A més, també ha dit que les propostes tindran "un plus de realisme i un plus de coneixement" que vénen donats pel fet d'haver entrat al Govern i "d'haver aixecat catifes, no només del Govern sinó també d'altres organismes com Ctrasa". De tota manera, Goya ha dit que "no serà una campanya de dossiers" però ha aprofitat per criticar qüestions de fons "com els que defensen la gestió privada d'un forn".

      Goya també ha recordat que finalment no han pogut arribar a un acord amb els Verds ni amb Segle21 ni amb Renovació Democràtica, tot i que espera que aquesta darrera formació "ens ajudarà a Escaldes-Engordany".

      El secretari d'Organització, David Rios, que ha estat escollit número tres de la nacional, ha assegurat que es tracta d'un repte molt important i que se sent honorat, tot i que encara ho està paint. En tot cas, ha dit que es posarà ràpidament a treballar per convèncer els ciutadans que el del PS "és un projecte de futur".

      Comenta aquest article

      PUBLICITAT
      PUBLICITAT