PUBLICITAT

Ski Andorra obre la porta a tornar a establir convenis amb Pyrenair

  • La companyia es reuneix avui amb el ministre per intentar arribar a un acord econòmic
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El primer vol de Pyrenair a l'alguaire, a finals d'aquest gener. Foto: EL PERIÒDIC

La decisió unilateral de Pyrenair de cancel·lar les seves rutes aèries amb connexió a l'Alguaire ha generat malestar i decepció per part de l'Executiu i també per part d'Ski Andorra, segons va manifestar la seva directora, Marta Rotés. Malgrat la situació, i tot i que el Govern ja ha iniciat els passos per portar el cas a la Justícia, l'entitat que agrupa els dominis del país manté la seva confiança en la companyia aèria cara noves temporades. Rotés va assegurar que no descarten tornar a establir convenis de captació d'esquiadors amb Pyrenair l'any vinent. Això sí, i veient l'experiència del recent acord, «sempre que aquest sigui més sòlid», va manifestar Rotés.

La directora d'Ski Andorra va assegurar que l'anunci de cancel·lació dels vols per a portar esquiadors als Pirineus va causar «molta sorpresa» a l'entitat, la qual va fer una aportació de 30.000 euros a Pyrenair (més els 100.000 del Govern) per tal de dur a terme aquesta acció de promoció i de captació de clients provinents de Galícia i de la capital de l'Estat espanyol. Malgrat la decepció, Rotés es va mostrar satisfeta pel que fa a la campanya de màrqueting que la companyia aèria ha realitzat a les dues comunitats autònomes. Aquest aspecte és un dels que motiva a Ski Andorra a tornar a confiar en nous projecte de Pyrenair en un futur pròxim. Rotés va manifestar que segueixen «creient en l'Alguaire, sabem que es potent» com a captador de clients al Principat.

Malgrat tot, però, Ski Andorra ha invertit 30.000 euros i igual que el Govern reclama la part corresponent a aquesta inversió que no ha estat satisfeta segons els punts del conveni. Rotés va informar, en aquest sentit, que recolzen els passos iniciats pel Govern i que poden finalitzar a la Batllia per reclamació de danys i perjudicis. Si fos el cas, l'entitat reclamaria la quantia econòmica dins la pròpia demanda de l'Executiu.

trobada benet-puigdefágregas/ D'altra banda, el directorde Pyrenair, Hugo Puigdefàbregas, es desplaçarà avui fins al Principat per tal de mantenir una reunió amb el ministre de Turisme, Claudi Benet. La intenció del directiu de la companyia aèria és arribar a un acord que motivi al Govern a fer marxa enrere en la seva decisió de portar Pyrenair a la justícia.

L'aerolínia està disposada, segons va informar Puigdefàbregas, a compensar econòmicament el Govern i Ski Andorra per trencar l'acord. Cal determinar, però, quina és la compensació que Pyrenair està disposada a pagar i s'hi s'apropa a la que reclama el Govern. En aquest sentit, s'ha de tenir en compte que el motiu de la cancel·lació dels vols ha estat la falta de liquiditat de l'empresa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT