El Pidasa, nou líder, trenca la condició d'invicte del Matecosa

• En la part baixa l'Encamp sorpren el Construccions Modernes en busca del miracle
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El migcampista del Pidasa Xinos ?dreta? i el cervell del Matecosa Peppe intenten jugar una pilota dividida, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Pidasa Santa Coloma és el nou líder de la Primera Divisió nacional gràcies a la importantíssima victòria d'ahir contra el seu gran rival pel títol, el Matecosa Sant Julià, en la tercera de les sis jornades del play-off pel títol. L'1-0 és suficient perquè l'equip que entrena Xavi Roura agafi una renda de dos punts respecte del conjunt lauredià quan falten nou en joc i es converteix així en el favorit per revalidar el campionat.

No va ser el típic partit de lluita pel mig del camp que sempre acostuma a definir el clàssic, sinó més un partit de futbol anglés, com sempre físic i amb un futbol directe del qual va sortir beneficiat l'equip colomenc. En la primera part les ocasions van escassejar, el Pidasa va dominar més, va buscar amb més ímpetu el gol i gairebé quan s'arribava al descans, cap al minut 44, va aconseguir el buscat gol amb una rematada de Xinos al segon pal en aprofitar una falta treta per Manolo Jiménez.

El Matecosa no estava disposat a regalar el lideratge i en la segona part va ser el que va dur la iniciativa. Però de nou d'ocasions clares no van haver-hi gaires: una d'Alejandro, que pressionant l'últim home es va endur la pilota i davant la sortida de Perianes va intentar una vaselina que va marxar fora per poc. I quan s'arribava al final, al minut 82, Jacques va tenir l'empat però va xutar a la creueta.

EL LUSITANS ES DESPENJA / El Lusitans va perdre tota opció de guanyar la Lliga en perdre contra l'Escale per 2-1. Àlex Martínez (59`) i Sirvan (73) van remuntar el gol de Meza (45).

En el play-off pel descens l'Encamp va vèncer el Construccions Modernes per 1-2 en busca del miracle i, en plaça de promoció, s'ha situat a set punts de la salvació. De la seva banda el cuer Bar la Fira d'Andorra té un peu i mig en segona després de perdre per un clar 4-1 contra el Gestions JR Principat.