PUBLICITAT

La Policia veta l'entrada al país a 1.237 persones procedents de l'Europa de l'Est

  • Les denegacions s'han fet per no dur la documentació adient, per causes de seguretat pública, per tenir antecedents a Andorra, al país de residència o al d'origen, o bé per no disposar de mitjans econòmics
20022011_policia
Control fronterer de la Policia andorrana a la frontera hispanoandorrana. Foto: ANA
La Policia ha denegat l'accés al país a 1.237 persones procedents de països de l'Est al llarg del 2010, després d'haver efectuat un total de 8.441 controls, segons ha informat aquest diumenge el cos d'ordre. Les dades mostren que en el darrer any es van fer un 74,5 % més de controls a persones d'aquesta procedència i que s'ha registrat un increment del 69% en el nombre de denegacions d'un any per l'altre motivats per incompliments de la Llei d'immigració.
El  2009, la xifra de controls va ser de 4.837 i es va denegar l'entrada a 732 persones, el 15,3%. Pel que fa a les dades més recents, corresponents al gener del 2011, ja hi ha hagut 465 controls i s'ha denegat l'entrada a 77 persones, fet que suposa un percentatge del 16,55%.

Segons la Policia, les denegacions s'han fet en base a la llei d'immigració i han estat motivades per no dur la documentació adient, per causes de seguretat pública, per tenir antecedents a Andorra, al país de residència o al d'origen, o bé per no disposar de mitjans econòmics.

En aquests controls, al llarg del 2010, la Policia ha acabat tramitant 26 ordres de recerca policial en persones que s'ha comprovat que portaven documentació falsa, després de fer verificacions a través del Grup de Cooperació Internacional (OCN Interpol Andorra).

A causa d'aquestes 26 ordres de recerca, quatre persones han estat detingudes el 2010, dos residents a França, tres d'ells d'un mateix grup originaris de Geòrgia. Segons la Policia, aquestes persones vindrien al Principat 'per cometre infraccions de caire patrimonial'.

Així mateix, els quatre detinguts van ser posats a disposició judicial i ingressats al centre penitenciari, però només un d'ells encara resta empresonat. Els altres han estat expulsats del Principat per períodes compresos entre tres i quinze anys, ja sigui judicialment o administrativament.

Aquests controls han fet que en els últims mesos s'hagi reduït la presència al Principat de membres d'aquests grups, destaca la Policia, que ho associa a les operacions dutes a terme contra integrants del crim organitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT