Un empat també és «la bomba» vistes les connotacions del duel

• El BP domina però al final salva un punt amb les vermelles a Aranburu i Cabinho
ANDORRALA VELLA

Paulinho falla davant Josué, el millor del Gáldar, ahir al poliesportiu. Foto: ÀLEX LARA

Guanyar hauria estat «la bomba» com diu Xavier de la Rosa però un empat contra un equip amb el potencial del Gáldar i amb les connotacions d'aquest partit també és per estar més que contents. 3-3 i les opcions de play-off continuen intactes amb un calendari per endavant motivador.

La primera part va ser del tot avorrida. El BP va buscar el joc de toc de sempre i el de la pressió a tota la pista. Però el Gáldar venia a una altra cosa... de pressió, no calia perquè els canaris renunciaven a la pilota i només buscaven fer mal al contraatac. I el joc de toc es va fer, però més en horitzontal perquè el rival estava tancadíssim en la seva mitja pista.

La primera ocasió amb cara i ulls la va tenir Ludo al minut 5, però molt escorat va xutar als peus de Josué. Més clara va ser la de Carlinhos, que amb un xut llunyà va fer lluir el fantàstic meta canari i el l'11, en una jugada sense aparent perill, Paulinho va treure de banda, Adrián va canviar la direcció de la pilota i va marcar en pròpia porteria.

Però només treure del mig del camp el mateix jugador va refer l'errada en aprofitar un gran control i assistència de Néstor per empatar. El BP va insistir per recuperar l'avantatge, però sempre topava amb la defensa i en una contra escollida Julio va sortir com un llamp, va connectar amb Minhoca i aquest, en carrera, va driblar Aitor i va marcar a plaer. En la següent acció a punt va estar Jerry de fer el tercer gol visitant després de pispar la cartera a Paulinho d'ultim home, però va xutar fora davant Aitor i encara va poder arribar l'empat abans del descans mitjançant Carlinhos; primer va topar amb el colze de Glauber –no tan involuntari tot i que tenia la mà pegada al cos– i després, amb la punta del peu de Josué en un xut ras.

Quedaven vint minuts, un munt per endavant, i l'equip de De la Rosa va sortir a la pista a totes. En el primer minut Josué va haver d'intervenir en tres accions de perill a càrrec d'Aranburu, Cabinho i Paulinho. Josué va tornar a salvar un ma a mà davant Paulinho... La pilota que no entrava. Minhoca va posar a prova els reflexes d'Aitor i a punt va estar de sorprendre'l en la primera ocasió del Gáldar en la segona part al 25 i un més tard Paulinho buscava l'enèsim xut ras –era la dinàmica tricolor, que buscava el punt feble d'un Josué que supera els 190 centímetres– i per fi va encertar.

Nacho, de nou per baix, topava amb el pal al minut 28 en plena taquigol local. A falta de 7 minuts va arribar la cinquena falta del Gáldar que el va fer reaccionar i el partit es va tornar boig; en una jugada magistral el visitant Aitor va seure Jona, Carlinhos i Aitor per fer el 2-3 (34'). La situació es va complicar més amb l'expulsió per doble groga d'Aranburu al 35' però amb un menys una falta a Paulinho la va convertir en gol Nacho des del doble penal. Després va ser Cabinho l'expulsat pel mateix motiu però el BP té Aitor, que com Josué en el seus moments previs, va salvar un punt.