La qualitat dels Isards pot amb l'anarquia sèrbia

• Llicó de joc de la tricolor, més líder, i 7 marques per vèncer 42-25
I. MOURE

La seqüència d'un assaig anul·lat per avant previ a Canturri, ahir en la segona part de l'Andorra-Sèrbia al camp del Consell. Foto: ÀLEX LARA

Els Isards van mostrar ahir la imatge de les grans tardas contra una Sèrbia molt poderosa en l'aspecte físic, però terriblement anàrquica. El combinat de Michael Broad va donar una lliçó amb l'oval i va demostrar que el múscul no és una part important del rugbi; set marques van servir per derrotar sense problemes el conjunt balcànic per 42-25 i fer-se més líder en el grup 2B de l'Europeu.

Andorra va voler produir un moviement ràpid en el marcador i així, en el minut 3 Roger Fité va executar un drop per fer pujar el 3-0. No s'havia vist res encara, només una acció, però l'oval va continuar sent propietar tricolor gràcies a una defensa concentrada i sense concedir espais en la primera línia que provocava contínues recuperacions per als de Broad. Sèrbia era incapaç de fer transicions, era qüestió de saber moure l'oval amb velocitat i així es va fer. Al minut 7 el marcador ja era de 10-0 gràcies a un xut alt de Fité que va caçar Magallon i amb una arrancada va trencar dos canells i va fer una marca centrada que va transformar l'ahir xutador Canturri.

El demolidor joc tricolor es va allargar fins el descans davant una Sèrbia inoperant. Tres marques més van aconseguir els de Broad: de nou Magallon, fantàstic tirant de la seva velocitat, va fer el 15-0 (minut 16), Joan Fité va culminar una nova acció d'atac després de dos touchés (34') i Alieu va robar l'oval en una transició de Sèrbia per fer pujar el 27-3 (39').

En la segona part Sèrbia va continuar igual, a diferència de que a mida que encaixava punts s'anava fent més agressiva fins acabar sent violenta, amb els jugadors desencaixats provocant a tot el que es movia i tirant d'un lleig joc soterrani. Gispert i Magallon van fer marca i després a descansar perquè Sèrbia maquillés el resultat.