Acceptable 40è lloc de Vidosa en la seva especialitat als Mundials

• L'andorrà queda lluny de la millor puntuació en el gegant en una prova amb més de vint desqualificacions
GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Un dels corredors baixa la pista on es va disputar el gegant al qual Vidosa va ser el 40è lloc, ahir a l'estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen. Foto: REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Roger Vidosa va aconseguir un acceptable 40è lloc en el gegant corresponents als Mundials que es va disputar ahir a Garmisch-Partenkirchen (Alemanya).

Davant l'absència de Kevin Esteve, que divendres després d'obtenir la classificació va decidir amb el cos tècnic no córrer per esgotament físic i mental. el primer espasa de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va tornar a estar per sota de les seves possibilitats en la disciplina que més domina, tot i que el gegant va tornar a ser dur i imprevisible amb el desgast de pista que es va trobar l'andorrà amb el dorsal 46.

Dels més de cent corredors que hi van participar Vidosa va ser un dels 60 classificats per a la segona mànega en obtenir el 39è millor registre en la primera baixada, amb una marca d'1min 4,95s (a dos segons i mig del primer). La dificultat del gegant va provocar fins a vint desqualificacions a més dels setze que sí van creuar la línia de meta però no van passar el tall.

Vidosa va ser regular i en el segon parcial de nou va estar entre els 40 primers millors temps per sumar un total de 2min 16,03 i finalitzar a més de cinc segons del primer classificat, el nordamericà Ted Ligety, que el passat dilluns havia acabat per darrera de Kevin Esteve en el descens de la supercombinada.

L'esquiador andorrà va obtenir 36,45 punts FIS i va acabar lluny de la seva mitjana, que ronda els 20 punts en aquesta especialitat després de la darrera actualització de la FIS, el passat 3 d'aquest mes.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va veure la cursa de manera positiva: «A la primera mànega li ha faltat ritme. En la segona ho ha donat tot i estic molt content per com ha afrontat la cursa. Cada vegada va guanyant en confiança. Llàstima de dues errades que no l'han permès recuperar posicions, tot i que amb la quantitat de participants que han completat la prova , avui era complicat fer-ho».

Vidosa, que fins ara porta uns Mundials correctes amb un 29è lloc en el supergegant, un abandó en el descens a causa de la pèrdua d'un esquí i una 20a posició en la supercombinada, afronta avui, per acabar la seva participació, l'entrenament de l'eslàlom masculí.

Avui torna a ser el torn de Mireia Gutiérrez, que durà el dorsal 43 en la seva última actuació als Mundials de Garmisch, en l'eslàlom femení.