PUBLICITAT

Un expert anima a crear polígons especialitzats

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El consultor José María Polo va animar ahir els empresaris an- dorrans a agrupar-se i crear clústers especialitzats, assenyalant que fins i tot "és una obligació governamental", tal com va recollir l'ANA. Aquesta recomanació va sorgir en el marc de la conferència Les millors pràctiques per sortir de la crisi, organitzada per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS). Polo també va indicar que per innovar cal "una certa transgressió", tot valorant les possibilitats de l'empresa des de "fora de la caixa". Per la seva banda, l'assessor Ricard Agustín va presentar un decàleg de consells per reorientar l'empresa.

Polo va considerar que els empresaris i el Govern haurien de treballar conjuntament per crear clústers, com ara el del 22@ de Barcelona, perquè "no es pot anar amb la competitivitat originària de fa segles" i la globalització obliga a agrupar-se. Actualment, segons Polo, "els competidors no són les empreses del costat", sinó els productes de fabricació xinesa o, en el cas de les empreses andor- ranes, altres destinacions turístiques importants.

L'expert va centrar el seu discurs en l'expressió anglesa Thinking outside the box, amb l'objectiu de mostrar que, a banda de valorar l'empresa des de dins, controlant-ne el seu funcionament correcte, també cal mirar-se l'empresa des de fora. El consultor va posar exemples de bones pràctiques empresarials, com ara que l'estalvi energètic suposa un estalvi econòmic, però també una bona projecció de la imatge de l'empresa. En aquest sentit, Polo va afirmar que l'informe de responsabilitat corporativa és "una tasca de control de marca", a més de remarcar que els directius "han de comptar amb el potencial dels treballadors" a l'hora de fer propostes de millora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT