PUBLICITAT

Circulació nega la «desmotivació» a la plantilla que assegura el Sitca

  • El Comú i la Policia signen un conveni per reduir el ?botellón' i l'absentisme escolar
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director de la Policia, Jordi Lluís, Bal i Pujol durant l'acte de signatura del Pla de col·laboració, ahir al Comú. Foto: ANA / M. T.

El Servei de Circulació d'Andorra la Vella va respondre ahir a les acusacions del sindicat del Comú, el Sitca, que assegurava aquest dimarts que la plantilla està «desmotivada» i que ha perdut les ganes de treballar com a conseqüència de les retallades d'algunes partides salarials i de la reestructuració que ha patit el Servei. El cap del Servei de Circulació, Antoni Pujol, va assegurar ahir que de desmotivació res, i que l'ambient general que es respira entre el cos, format per 90 persones, és positiu i a favor dels canvis realitzats.

Pujol va manifestar que no entenia les declaracions efectuades pel Sitca i que aquestes no es corresponien a la realitat, «tot al contrari, la majoria del personal està content amb la situació actual» que ha comportat una reestructuració i optimització de les tasques de la plantilla.

El conseller de Circulació, Manel Bal, va recolzar les afirmacions de Pujol i va garantir que el Servei de Circulació «no ha patit retallades». Pel que fa a la reestructuració, va assegurar que la plantilla està ara més a gust perquè amb els canvis treballa menys caps de setmana a l'any.

conveni amb la policia / Les declaracions dels integrants comunals van ser realitzades ahir en el marc de la signatura del Pla Parroquial d'Atenció Ciutadana, Prevenció i Seguretat amb la Policia. L'acord s'està signant amb tots els comuns partint d'un conveni marc signat amb el ministeri d'Interior, però cada parròquia hi incorpora les seves particularitats.

Pel que fa a Andorra la Vella, Bal va informar que es treballarà per frenar conductes com l'excés de velocitat en vies com l'avinguda de Santa Coloma i la de Tarragona, ja que les senyals actuals «no acaben de funcionar». També es treballarà per reduir actes incívics durant la nit com és el cas del botellón o per frenar l'absentisme escolar. En aquest darrer cas, Pujol va informar que la setmana passada van localitzar un grup d'escolars que no van assistir a les classes i que van intentar comprar alcohol a establiments de la parròquia. Amb el nou acord es millora la comunicació entre les dues parts per poder tractar millor aquests casos.

En el cas del botellón, es potenciaran les patrulles nocturnes compartides, que també actuaran en manifestacions culturals com concerts o celebracions, va explicar Bal. Això sí, cadascú «dins les seves competències». És a dir, quan la problemàtica sigui elevada serà la Policia qui realitzarà les intervencions.

El conveni també planteja formacions de la Policia a Circulació, encarades per exemple a gestionar les visites oficials de personalitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT