PUBLICITAT

Pyrenair s'estavella

  • La companyia que oferia paquets turístics al Pirineu ha deixat d'operar tant a Alguaire com a Osca
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels avions de Pyrenair. Foto: EL PERIÒDIC

Oferir paquets turístics als esquiadors, tot inclòs: vol, allotjament i activitats de neu (forfets d'esquí principalment). Aquest és l'objectiu amb què va néixer, l'any 2006, la companyia aragonesa Pyrenair. L'aventura, però, sembla que aquest hivern s'ha estavellat o, com a mínim, ha hagut de fer un aterratge d'urgència abans d'arribar al seu destí. Primer va ser l'anunci, divendres passat, que Pyrenair cancel·lava tots els vols a l'aeroport de Lleida-Alguaire –per entendre'ns, els que servien per portar esquiadors a Andorra. I aquest dimecres, la companyia comunicava que deixa d'operar al seu aeroport de referència: l'aeroport d'Osca.

Tot i les dificultats per contactar amb el president de Pyrenair, Hugo Puigdefábregas, el fet és que alguns mitjans espanyols recollien ahir que la seva intenció és reprendre l'activitat a Osca l'any que ve. Els motius que van portar a prendre una decisió tan dràstica són, d'una banda, la falta de liquiditat –Pyrenair ha de pagar cada vol al moment, mentre que els touroperadors no els paguen fins mesos més tard– i, de l'altra, «l'estat de la neu». Potser aquest factor, i sobretot les seves conseqüències, són més difícils d'avaluar, però el cert és que fins i tot els responsables de les estacions d'esquí del Principat van reconèixer, fa unes setmanes, que «no hi havia un clima favorable a l'esquí» –no tant pel clima en si ni per les condicions de neu que s'ofereixen als esquiadors, com pel fet que la gent, amb un hivern tan assolellat i amb tan poques precipitacions, difícilment s'anima a desplaçar-se fins al Pirineu.

Sigui com sigui, el fet és que els números de Pyrenair no quadraven, ni tan sols amb les aportacions de les administracions públiques: el Govern d'Andorra i la Diputació General d'Aragó (Govern d'Aragó). El Govern andorrà ja ha advertit que reclamarà els perjudicis pel conveni incomplert –i els 130.000 euros aportats des del Principat. Pel seu cantó, el Govern d'Aragó, des del 2007, havia injectat a Pyrenair prop de 3 milions d'euros –2,75 milions en ajuts directes a la companyia– per transportar un total de 19.000 passatgers.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT