PUBLICITAT

L'afluència als museus nacionals cau un 4,7% al 2010

  • La Casa de la Vall va ser l'edifici més popular, amb 19.190 visites
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El total de persones que van visitar els museus nacionals durant l'any passat va disminuir un 4,7% respecte al 2009. Durant l'any 2010 es van registrar 72.083 visites a les instal·lacions culturals del país, 3.574 menys que l'any anterior.

L'equipament més visitat, igual que al 2009, va ser la Casa de la Vall, que va rebre a 19.190 persones. Malgrat tot, i seguint la tònica general dels museus del país, va tenir una afluència més baixa que al 2009. Concretament va perdre 2.882 visitants.

D'altra banda, Casa d'Areny-Plandolit va superar la segona posició al 2009 del Museu Nacional de l'Automòbil. El museu ordinenc va rebre un total de 14.667 persones (l'increment respecte l'any anterior va ser del 2,5%), mentre que el Museu de l'Automòbil va comptabilitzar 12.497 entrades.

A més de Casa d'Areny-Plandolit, també va créixer en visitants Casa Rull i el Postal (un 9,5%). A l'altra cara de la moneda hi ha el ja citat Museu Nacional de l'Automòbil, que tot i tenir un horari d'obertura més ampli durant la temporada d'esquí va ser el que més va disminuir en visites (un 15% menys que al 2009).

francesos, catalans i espanyols / La distribució per nacionalitats mostra una clara dominància del turisme de proximitat, repartits en un 39% de procedència francesa, un 24% de procedència catalana i un 22% de la resta de l'Estat Espanyol. Els Alemanys són el quart grup que més freqüenta els museus del país, malgrat que el percentatge, un 5% del total, és molt més reduït que en el cas dels visitants dels països veïns.

En relació als visitants que acudeixen als equipaments individialment o en grup, els primers representen el 35% per un 65% dels que opten per fer-ho amb col·lectius.

Com succeeix tots els anys, els mesos amb més concurrència de públic als museus van ser els de la temporada d'estiu. Entre maig i setembre les instal·lacions van rebre 51.179 visitants, xifra que representa el 71% del total de visites anuals. És durant aquests mesos, segons va informar el Govern, quan remunta el turisme cultural, coincidint també amb la celebració de la majoria d'activitats extraordinàries, així com les jornades de portes obertes com les Nits d'estiu, la Diada internacional o el Dia Mundial del Turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT