PUBLICITAT

Loan: «La Fòrmula 1 és el somni de tots però acabo de començar»

  • El jove pilot de l'ACA presenta a l'Illa Carlemany el monoplaça amb què correrà la F4
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Serracanta, de l'ACA, i Loan, ahir descobrint el monoplaça en la presentació del nou curs a l'Illa Carlemany. Foto: ÀLEX LARA

Andorra ja pot dir que té el segon pilot de la seva història que intenta un dels reptes més difícils en el món de l'esport: córrer la Fòrmula 1. Manel Cerqueda júnior, quan rondava els 18 anys, ho va provar fa uns anys amb la Fòrmula Nissan, però no li va sortir bé.

Ara li ha arribat el torn a Àlex Loan, que amb només quinze anys ha donat el salt del kàrting als monoplaces i ha donat un primer pas per ser algun dia a l'elit. El jove pilot de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) ha ingressat a la prestigiosa Auto Sport Academy francesa i competirà al Campionat de França Fòrmula 4. Ahir, en la presentació del nou vehicle que durà en la campanya 2011, no va amagar quin és el seu objectiu: «La Fòrmula 1 és el somni de tots però només acabo de començar. Són 23 pilots a la graella i és molt difícil arribar-hi. S'ha d'anar pas a pas, ara només penso en completar un bon 2011 i el temps decidirà...», va explicar amb els peus a terra.

Loan va dir que, sens dubte, les diferències principals del seu monoplaça amb els karts són «la velocitat i la frenada». «Tens sensacions molt diferents i per això per al primer any m'he fixat com a objectiu aprendre. No ens hem de precipitar». Això sí, el que va prometre és «treball» després d'aconseguir entrar en una acadèmia de màxim prestigi internacional.

La cap de premsa d'Auto Sport Academy, Julie Rubin, va assegurar que l'ingrés de l'andorrà no ha estat una casualitat: «Aquí no entra qualsevol i l'Àlex ha tingut una avaluació positiva que es valora més per l'adaptació que per la velocitat; per això entra. Ell no té tanta experiència en karts com molts dels altres però en quatre anys ha demostrat que té un potencial interessant».

Talent, per tant, en té i per això el seu entrenador, Thierry Canga, va indicar que al 2011 els resultats seran secundaris. «S'ha de familiaritzar amb el monoplaça i aprendre la tècnica per conduir-lo. Aquí formem professionals i tindrà atenció exclusiva». El calendari començarà el pròxim 9 d'abril a Lédenon.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT