PUBLICITAT

El Govern portarà a Pyrenair a la justícia per danys i perjudicis

  • L'Executiu lamenta la manca d'informació de la companyia per la cancel·lació dels vols tot i el conveni en vigor
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre de Turisme, Claudi Benet, amb Puigdefàbregas el dia de la signatura del conveni Foto: TONY LARA

El Govern va respondre ahir a la decisió unilateral de la companyia Pyrenair de cancel·lar tots els vols de l'Alguaire, encarats a portar esquiadors als Pirineus, gran part d'ells en territori andorrà. El portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, va anunciar la decisió d'emprendre accions legals als tribunals andorrans contra l'aerolínia, per tal de reclamar danys i prejudicis derivats de l'anul·lació de les rutes, que havien d'estar operatives fins a finals d'aquest febrer.

Bartolomé va informar que el gabinet jurídic ja treballa en l'elaboració d'un informe concret per tal de determinar la quantia econòmica que sol·licitaran en concepte de danys i perjudicis. Cal recordar que el conveni signat garantia una partida econòmica del Govern de 130.000 euros per a Pyrenair (100.000 d'Andorra Turisme i 30.000 d'Ski Andorra).

De moment el Govern encara no ha fixat quina serà la indemnització reclamada a la justícia, però en paraules de Bartolomé, «reclamarem fins a l'extrem», afegint que no «volem donar a entendre que s'actua amb laxitud en la demanda de responsabilitats» a la companyia. En qualsevol cas, la reclamació no afectarà la totalitat dels convenis, ja que Pyrenair va operar fins la setmana passada. La reclamació es farà «per les dues setmanes» de febrer en què ja no hi haurà vols, va informar el portaveu del Govern. La quantia econòmica sol·licitada, però, no serà proporcional en aquest sentit, ja que caldrà afegir la demanda per danys i perjudicis.

Sense explicacions de la companyia /Des de l'Executiu lamenten la poca comunicació assolida amb la companyia aèria després de l'anunci de cancel·lar les rutes via Alguaire. Bartolomé va assegurar que han tingut «dificultats per obtenir una resposta formal» de Pyrenair, malgrat haver-se intentat posar en contacte amb ells. La setmana vinent, els responsables de la companyia, encapçalats pel seu president, Hugo Puigdefàbregas, tindran l'oportunitat de donar explicacions en una reunió acordada, i intentar que el Govern renunciï en la seva intenció de portar la situació als Tribunals. El Govern no descarta al 100% que finalment es pugui arribar a un acord amistós entre les dues parts, sempre que la companyia compensi els perjudicis causats a Andorra.

INTENTAR ACABAR LA TEMPORADA / Bartolomé va manifestar que la renúncia de Pyrenair és «una mala notícia», tenint en compte que el Govern manté la seva aposta per l'aeroport de l'Alguaire com la porta d'entrada via aèria per arribar al Principat. El portaveu va voler recalcar que la decisió de Pyrenair ha estat totalment unilateral i que l'empresa ha actuat segons la seva situació econòmica.

A partir d'ara caldrà determinar com es finalitza la temporada i com es gestiona el tracte amb la instal·lació lleidatana. Bartolomé va assegurar que s'estan estudiant alternatives temporals per acabar la temporada hivernal, i que fins i tot hi ha l'opció de contactar amb una altra empresa. Aquesta podria realitzar les mateixes rutes ofertes per Pyrenair, podent tancar així l'any assolint els objectius incialment marcats. La companyia de Puigdefàbregas havia garantit l'arribada de 5.000 esquiadors en territori andorrà, incloent també estades en hotels.

El Govern també estudia, va exposar Bartolomé, com iniciarà la temporada vinent, també partint de les intencions de Pyrenair. La companyia volia expandir les seves rutes els propers anys, afegint vols també des de Portugal, des d'Andalusia i des de les Illes Balears.H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT