PUBLICITAT

El pla de gestió del Madriu, en 'stand by' fins després de les eleccions

  • Bartumeu i Ferrer garanteixen que arribaran a un consens abans del termini fixat per la Unesco
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els participants a la reunió instants abans de començar-la, ahir a l'edifici administratiu del Govern Foto: ÀLEX LARA

Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp van acordar ahir, juntament amb el Govern, l'aturada dels treballs per tancar el pla de gestió de la vall del Madriu. Així ho van informar després de la trobada la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el propi cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Bartumeu va assegurar que es tracta de «la decisió més assenyada», i va definir-la com «un parèntesi obert en les converses», que tornaran a endegar-se «l'endemà de les eleccions», segons va informar. Malgrat aquesta aturada, el cap de Govern va assegurar que les converses i el treball per enllestir un pla de gestió del Madriu que convenci a totes les parts van en la bona direcció, «hi ha un compromís» per tirar endavant el pla, va assegurar el socialdemòcrata.

Ferrer, en representació de les quatre parròquies, va manifestar que els cònsols i el Govern han acordat «posposar el treball» i continuar-lo «després de les eleccions» davant de la convocatòria per al 3 d'abril. La cònsol va assegurar que, malgrat aquesta aturada, totes les parts estan d'acord en tancar el text abans de les properes eleccions comunals. A més, tant Ferrer com el propi cap de Govern es van mostrar convençuts en arribar a un acord també abans del febrer de l'any vinent, data posada com a termini per la Unesco per tenir enllestit un pla de gestió. «Respectarem la seva demanda», va assegurar el cap de Govern. Ferrer va anunciar que el que queda per aclarir «és poc».

Intercanvi de documents / Després que el Govern apliqués certes modificacions en el projecte presentat pels cònsols, aquests van lliurar ahir un document a l'Executiu en què es recullen els diferents textos que s'han treballat fins ara. «Aquest és el document per seguir treballant i tirar endavant el pla perquè hi ha la voluntat d'arribar a un consens», va assegurar la cònsol de la capital. Ferrer va assegurar a l'ANA que la qüestió financera «no ha de ser un escull a l'hora de redactar el pla» perquè, segons va afirmar, «hi ha fórmules per trobar acords».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT