PUBLICITAT

El Govern emprendrà accions legals contra Pyrenair

  • Bartolomé ha indicat que s'ha demanat als assessors legals del Govern que estudiïn el procediment a seguir i facin el càlcul de les indemnitzacions
16022011_pyrenair
Un dels avions fletats per la companyia aragonesa a l'aeroport d'Alguaire.
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha anunciat aquest dimecres a la tarda que s'ha decidit emprendre accions legals contra Pyrenair per l'anul·lació de les seves rutes a l'aeroport d'Alguaire. Bartolomé ha indicat que s'ha demanat als assessors legals del Govern que estudiïn el procediment a seguir i facin el càlcul de les indemnitzacions a reclamar, ja que l'aerolínia va cancel·lar tots els vols a Lleida quan encara faltaven dues setmanes per a la finalització del contracte pel que Andorra Turisme havia aportat 100.000 euros i Ski Andorra 30.000.

La setmana vinent hi ha una reunió programada amb els representants de Pyrenair perquè donin les explicacions escaients sobre la suspensió dels vols, però tot i així, el Govern ja ha iniciat els tràmits per seguir un procés legal. Bartolomé ha apuntat que, fins ara. han tingut dificultats per rebre una resposta formal per part de l'empresa i que, per tant, ja s'ha tingut la prudència necessària per avaluar la situació i que ara es comencen els tràmits per portar el cas als tribunals. Ha subratllat que "no volem esperar ni volem donar a entendre que s'actua amb laxitud en la demanda de responsabilitats".

Andorra Turisme ja va fer efectiva la totalitat de l'aportació a l'aerolínia, però el que es reclamarà a l'empresa no serà que retorni només la part proporcional del que no s'ha executat, sinó també els perjudicis que això ha comportat als sectors implicats. Seran els assessors legals els que determinaran la quantitat en qüestió i els punts que ha de seguir l'argumentació.

Quant a la valoració de la notícia en si, Bartolomé ha lamentat que s'hagi tancat aquesta via de promoció del Principat, però ha assegurat que es tracta d'una decisió totalment unilateral, ja que Pyrenair és una empresa privada que ha actuat segons la seva situació econòmica. Ha afegit que hi havia molt bones expectatives i que el Govern sempre havia volgut promoure Alguaire com l'aeroport de referència per a Andorra, i que el contracte amb la companyia els havia fet pensar que era l'ocasió per impulsar-ho.

De cara al futur més proper, Bartolomé ha assegurat que ja s'està treballant en alternatives per a aquest final de temporada, i ha avançat també que es buscarà la manera d'actuar de cara a l'any vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT